Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Samsung va fabrica chip-urile Snapdragon X65 și X62

Qualcomm se pregătește să ia cu asalt tehnologia 5G, lucrând la noile chip-uri modem Snapdragon X65 și X62. Compania vrea ca acestea să ofere viteze de download de până la 10Gbps.

Spuneam într-un material anterior că Snapdragon X65 vrea să ofere suport pentru Release 16 de pe 3PP, adică „a doua fază” a rețelei 5G, menită să îmbunătățească serios conectivitatea MIMO, să reducă din consumul de enegie, dar și altele. Totodată, Release 16 vrea să facă din 5G o tehnologie accesibilă și personalizabilă, astfel încât aceasta să poată fi utilizată și în rândul entităților nelicențiate sau non-publice.

Până când cea de-a doua fază 5G este live, pentru a putea, într-adevăr, suporta acei 10Gbps de download, Qualcomm își caută cu atenție partenerul care se va ocupa cu procesul de fabricare. Și iată că la și găsit. În acest sens, alesul nu este nimeni altul decât Samsung, pe care ni-l amintim de la parteneriatul pentru chip-urile Snapdragon 888.

Parteneriatul a fost stabilit contra unei sume de aproximativ 910 milioane de dolari. Cât despre Qualcomm, acesta a început deja să ofere prototipuri ale Snapdragon X65 către producătorii de smartphone-uri, urmând ca chip-ul să devină, în cele din urmă, disponibil spre sfârșitul anului.

Qualcomm plănuiește ca Snapdragon X65 să fie bazat pe arhitectura 4nm, tehnologie pe care momentan doar Samsung și TSMC o au. Cei dintâi, sud-coreenii, sunt deja în proces de definitivare a primei generații de arhitectură 4nm, urmând să înceapă lucrul și la a doua generație.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button