TECHRSS PaginaDeMedia

Snapdragon X65 este noul modem 5G de la Qualcomm

Succesor al lui X60 și parte din lansarea noului chipset 888, Snapdragon X65 promite viteze de până la 10Gbps pe rețele 5G atât standalone, cât și non-standalone.

Modemul vrea să depășească performanțele lui X60 (7.5Gbps în cazul acestuia), dar asta depinde și de eforturile tehnologiei 5G. La momentul actual, aceasta nu poat suporta viteze de download precum acei 10Gbps, dar timp ca să remediezi această situație este destul, pentru că Snapdragon X65 nu va fi lansat prea devreme – cel mai probabil pe la sfârșitul lui 2021.

Qualcomm vrea ca X65 să ofere suport pentru Release 16 de pe 3PP, adică „a doua fază” a rețelei 5G, menită să îmbunătățească serios conectivitatea MIMO, să reducă din consumul de enegie, dar și altele. Totodată, Release 16 vrea să facă din 5G o tehnologie accesibilă și personalizabilă, astfel încât aceasta să poată fi utilizată și în rândul entităților nelicențiate sau non-publice.

Pe asta se bazează și Snapdragon X65. Qualcomm menționează că modemul oferă posibilități de upgrade, iar companiile vor putea contribui cu funcții noi, pentru a asigura compatibilități extinse de-a lungul dispozitivelor.

Alături de Snapgragon X65 își va face apariția și 545 mmWave antenna, de generația a patra. Cea din urmă promite o viteză de transmisie crescută, care ar putea beneficia în premieră o nouă tehnologie introdusă de către Qualcomm. AI antenna tuning technology își propune să țină cont mult mai eficient de modul în care ții telefonul în mână și cum îl poziționezi, pentru a îmbunătăți conexiunea și durata de viață a bateriei, în timp ce limitează consumul de date.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button