PCTECH

Samsung și Intel prezintă un PC glisant

Telefoanele pliabile sunt deja la ordinea zilei. Le vedem în reclame la TV, le vedem pe stradă sau expuse în magazine. Am început să vedem și primele laptopuri pliabile, precum cel de la Asus. Dar care ar fi următorul pas? După spusele celor de la Intel și Samsung, viitorul este… glisant.

În prima zi a evenimentului lor anual, Intel Innovation, aceștia au prezentat un prototip de calculator glisant care se „lungește” atunci când tragi de margine. Efectul este spectaculos doar când ne gândim la toate posibilitățile pe care le poate aduce acest tip de PC. Poate avem nevoie de mai mult spațiu când edităm în Photoshop, poate vrem să le arătăm rudelor niște poze mai în detaliu sau doar vrem să ne relaxăm cu niște seriale bune oriunde am merge.

Neavând o tastatură, calculatorul glisant seamănă mai mult cu o tabletă, dar plecând cu o dimensiune a ecranului de la 13 până la 17 inch, acesta are dimensiunile unui laptop. Directorul general al companiei Intel, Pat Gelsinger și șeful diviziei de ecrane de la Samsung, J.S. Choi au prezentat dispozitivul marți la Intel Innovation, o conferință la care compania a prezentat noua gamă de procesoare de generație a 13-a. Ca să vă faceți o idee legată de prototip, acesta a trecut de la dimensiunea unui iPad Pro la cea a unui monitor mai mic.

Un PC glisant va satisface nevoile unui ecran mare dar și pentru portabilitate, a spus Gelsinger. Este o demonstrație a posibilităților tehnologiei de ecrane OLED care este construit pe un substrat de plastic flexibil. Samsung nu este la primul prototip de acest fel, ei lucrând de câțiva ani la astfel de ecrane OLED flexibile. Doar anul trecut ne-au prezentat cinci astfel de prototipuri pentru telefoane, tablete și chiar televizoare.

Chiar dacă am văzut un prototip pe viu și funcțional, să nu vă așteptați să-l vedeți prin magazine prea curând. Această prezentare nu este nici măcar o confirmare că îl vom avea pe piață, ci mai mult o încordare de mușchi a celor două companii.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button