TECHRSS PaginaDeMedia

Samsung face o surpiză și își dezvăluie noua gamă de ecrane OLED flexibile

Telefoanele și tabletele noastre sfinte nu ar fi ceea ce sunt acum fără tehnologia oferită de Samsung Display. Și nu o spun eu, ci amalgamul de produse ale unor companii care colaborează de ani buni cu producătorul sud-coreean. Samsung este un as în arta display-urilor OLED și am avut ocazia să-l vedem în acțiune și pe piața display-urilor cu rate de refresh mari pentru laptopuri.

Pentru a-și etala măiestria, artizanii și-au creat un website special care prezintă toate modurile în care pot fi folosite ecranele OLED flexibile produse de Samsung. Compania și-a botezat gama de ecrane drept Flex OLED, iar aceasta este împărțită în cinci subcategorii, pe care le voi lista mai jos, alături de scopul fiecărui tip de ecran.

  • Flex Bar: este destinat smartphone-urilor pliabile în stil clamshell, cum ar fi Galaxy Z Flip 3;
  • Flex Note: acesta se adresează laptopurilor cu ecrane pliabile;
  • Flex Square: se regăsește în alcătuirea telefoanelor pliabile în stilul lui Galaxy Z Fold 3;
  • Rollable Flex: după cum spune și numele, acest tip de ecran ar putea fi integrat de dispozitivele care propun un display rulabil, cum ar fi noile televizoare LG;
  • Slidable Flex: aici vorbim despre un display culisabil, în stil slipcase, cum am văzut în cazului prototipului născocit de OPPO.

Samsung vrea să dea clasă

Per total, gama de ecrane OLED a celor de la Samsung include panouri ce pot fi pliate, împăturite, rulate sau chiar culisate. Iar ca date tehnice, vorbim despre panouri cu suport HDR10+, o rată scăzută de îndoire ( valoarea R1.4, adică ecranul va fi mai flexibil și mai rezistent) și protecție ridicată (UTG).

 

În plus, sud-coreenii menționează că ecranele vor putea fi împăturite/îndoite/rulate/etc de peste 200 de mii de ori. Acest lucru s-ar traduce în o sută de împăturiri și despăturiri în fiecare zi, vreme de cinci ani. Cu asta, Samsung încearcă să-și demonstreze supremația pe piață, pentru că promite ecrane versatile și rezistente, care nu sacrifică deloc din calitatea vizuală.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button