Samsung face o surpiză și își dezvăluie noua gamă de ecrane OLED flexibile
Telefoanele și tabletele noastre sfinte nu ar fi ceea ce sunt acum fără tehnologia oferită de Samsung Display. Și nu o spun eu, ci amalgamul de produse ale unor companii care colaborează de ani buni cu producătorul sud-coreean. Samsung este un as în arta display-urilor OLED și am avut ocazia să-l vedem în acțiune și pe piața display-urilor cu rate de refresh mari pentru laptopuri.
Pentru a-și etala măiestria, artizanii și-au creat un website special care prezintă toate modurile în care pot fi folosite ecranele OLED flexibile produse de Samsung. Compania și-a botezat gama de ecrane drept Flex OLED, iar aceasta este împărțită în cinci subcategorii, pe care le voi lista mai jos, alături de scopul fiecărui tip de ecran.
- Flex Bar: este destinat smartphone-urilor pliabile în stil clamshell, cum ar fi Galaxy Z Flip 3;
- Flex Note: acesta se adresează laptopurilor cu ecrane pliabile;
- Flex Square: se regăsește în alcătuirea telefoanelor pliabile în stilul lui Galaxy Z Fold 3;
- Rollable Flex: după cum spune și numele, acest tip de ecran ar putea fi integrat de dispozitivele care propun un display rulabil, cum ar fi noile televizoare LG;
- Slidable Flex: aici vorbim despre un display culisabil, în stil slipcase, cum am văzut în cazului prototipului născocit de OPPO.
Samsung vrea să dea clasă
Per total, gama de ecrane OLED a celor de la Samsung include panouri ce pot fi pliate, împăturite, rulate sau chiar culisate. Iar ca date tehnice, vorbim despre panouri cu suport HDR10+, o rată scăzută de îndoire ( valoarea R1.4, adică ecranul va fi mai flexibil și mai rezistent) și protecție ridicată (UTG).
În plus, sud-coreenii menționează că ecranele vor putea fi împăturite/îndoite/rulate/etc de peste 200 de mii de ori. Acest lucru s-ar traduce în o sută de împăturiri și despăturiri în fiecare zi, vreme de cinci ani. Cu asta, Samsung încearcă să-și demonstreze supremația pe piață, pentru că promite ecrane versatile și rezistente, care nu sacrifică deloc din calitatea vizuală.