PCȘtiri ITTECH

Samsung se pregătește pentru 5 nanometri

Tehnologia continuă să evolueze, în domeniul proceselor de producție, și pentru cei de la Samsung. După ce TSMC deja și-a anunțat reușitele pe drumul celor 5 nanometri, acum a venit și rândul marelui producător din Coreea de Sud să dezvăluie unde se află cu dezvoltarea.

Conform celor mai recente declarații din partea companiei, Samsung a început să lucreze deja la primele mostre de producție pentru procesul de 5 nanometri și se așteaptă ca produse efective ce se folosesc de această tehnologie să ajungă pe piață cel târziu în vara anului 2020.

Saltul la 5 nanometri nu va fi la fel de extrem, în ceea ce privește performanță, precum a fost cel de la 14 la 7, dar tot promite să ofere o eficiență energetică sporită de până la 20%, iar sporul de viteză adus procesoarelor construite folosind această tehnologie va fi de maxim 10%. Asta fără să intervină vreo schimbare arhitecturală.

O comparație directă cu ce are de oferit TSMC în acest moment ar indica posibilitatea ca Samsung să nu aibă un proces la fel de performant, compania cea dintâi promițând densitate cu 80% mai bună față de generația anterioară, unde Samsung poate oferi doar 25%. Totuși, trebuie subliniat ceva foarte important. Acei 5 nanometri nu sunt o măsurătoare efectivă a vreunei caracteristici din procesul de producție. Este un nume de marketing.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button