TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

Samsung preia toate comenzile lui Qualcomm pentru Snapdragon 875

Samsung intra foarte puternic intr-o cursa de lunga durata pentru Qualcomm, in calitate de producator. Gigantul coreean ar putea incasa un contract maricel de 850 milioane de dolari pentru fabricarea urmatorului cip high-end destinat platformei mobile, numit Snapdragon 875. Desi, TSMC reprezenta o solutie mult mai eficienta pentru fabricarea procesoarelor, Qualcomm a decis sa isi produca procesoarele cu ajutorul lui Samsung; cel mai probabil, oferta lor a fost mai atractiva la inceput. Noile zvonuri sustin faptul ca gigantul ar intampina o serie de probleme majore cu productia in masa a cipurilor. Vom afla in curand daca comenzile respective au fost predate sa nu lui TSMC, in final.

Tehnologie noua, costuri mai mari de productie

Este foarte greu sa atingi nivelul si experienta unei companii care produce semiconductori de peste trei decenii. Cel mai probabil, Qualcomm a incercat sa reduca din costurile de productie, care mai departe s-ar fi reflectat in pretul final al smartphone-ului. Atat Snapdragon 875 si Snapdragon X60 ar fi avut un cost semnificativ mai mare de productie decat generatia anterioara. Samsung ar fi preluat si o serie de comenzi pentru SoC-uri mai putin performante, precum 735G; inclusiv seria 400 cu modem 5G integrat.

Sunt foarte curios daca coreenii vor sari direct la procesul de fabricatie pe 3nm de la 5nm. Daca zvonurile finale se dovedesc a fi reale in final, Samsung ar putea castiga un atu in fata lui TSMC. Cum vi se pare noua directia in care se indreapta industria semiconductorilor in prezent? Va reusi oare Samsung sa intreaca TSMC sau vor esua incercand?

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button