Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

China incearca sa-si construiasca propriul TSMC, insa esueaza spectaculos!

China lucreaza de zor la Wuhan Hongxin Semiconductor Company dupa ce Statele Unite le-au taiat accesul la TSMC. Intr-o situatie total nesurprinzatoare insa, visul unei companii finantate de stat a dat nas in nas cu primul hop. Se pare ca proiectul trece prin niste probleme de finantare care au pus pauza constructiei fabricii din Wuhan Airport Economic and Technological Development Zone din provincia Hubei.

Aceasta pauza fortata vine dupa ce subcontractorii care lucreaza la aceasta fabrica nu si-au primit banii la timp. In acest fel compania a intampinat dificultati in a procura tehnologiile de fabricatie necesare. Partea proasta pentru China este ca aceasta piedica a venit dupa ce peste 15.6 miliarde de Yuani au fost investiti in acest proiect doar in 2019. Si se pare ca sumele nu s-ar opri aici; pentru anul 2020 erau planificate investitii de 8.7 miliarde in HSMC.

Oficialii din Dongxihu District, Wuhan au confirmat public aceste amanari. Aparent au cam fost obligati s-o faca intrucat au fost o multime de cereri la finalul lunii August tocmai pentru ca proiectul parea sa aiba probleme cu finantarea. Investigatiile conduse de reporterii de la Daily Business News in China au dezvaluit ca proiectul nu merge chiar bine. Se pare ca cele doua cladiri cu patru etaje sunt cam pustii si doar doua fatade sunt acoperite cu plase de siguranta pentru muncitori.

Intr-o maniera tipica deja pentru China, nimeni nu a fost dispus sa raspunda intrebarilor puse de reporteri. In plus, reporterii nu au putut gasi nici un fel de vehicul specializat pe teritoriile companiei responsabile cu constructia. Si asa, pare ca visul chinezilor de a-si construi propria fabrica de semi-conductori ia o pauza pentru o perioada nedeterminata.

HSMC Wuhan Fabrica Santier

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button