Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Samsung permite dezinstalearea bloatware-ului… in China

/
/
/
img

Probabil că vă întrebați ce este acela bloatware. Termenul de bloatware este un jargon ce se referă la aplicațiile cu foarte multe funcții, dar care mănâncă o groază de resurse. In China problema este luata foarte in serios, in urma cu ceva timp un grup ce reprezinta interesele consumatorilor intentand un proces impotriva Samsung, obiectul procesului fiind chiar numarul de aplicatii preinstalate de acestia din fabrica, adica bloatware.

În principiu, mulți dezvoltatori decid să ignore cât de multă memorie RAM consumă aplicațiile lor, deoarece în ultima vreme prețul pe care-l plătim pe megabyte-ul de RAM a scăzut considerabil. În China, Samsung s-a oferit să creeze un patch special în luna august care se ocupă de ștergerea bloateware-ului. Multe dintre telefoanele Samsung, precum Galaxy Note 3 și Galaxy S6, în China vin cu foarte multe astfel de aplicații preinstalate, așa că firma s-a decis să pună piciorul în prag.

Cu toate că există discuții pentru realizarea unei legi care să interzică instalarea de astfel de aplicații înainte ca utilizatorii să își cumpere telefonul mobil, Samsung a decis să nu mai aștepte și să ia măsuri pentru a combate practicile de genul acesta. În momentul de față nu se știe exact ce aplicații pot fi considerate bloatwarede către Samsung și nici care dintre ele vor fi șterse în noul patch de luna aceasta.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar