MORE

Fara bloatware in China pentru Oppo si Samsung!

Aparent nu suntem singurii care deranjati de bloatware-url de pe telefoanele companiilor mari. Acele aplicatii preinstalate in telefonul tau de care nu poti sa scapi nici daca te rogi la toti sfintii si ingerii posibili, producatorii facand dezinstalarea acestora din ce in ce mai mai complicata. Lucru care in Europa functioneaza inca, dar in Republica Chineza se pare ca acest comportament nu mai este acceptat. Astfel, un grup ce reprezinta interesele consumatorilor a dat in judecata Oppo si Samsung, spunand clar: Fara bloatware in China!

Consiliul Consumatorilor din Shanghai crede ca cele doua companii instaleaza prea multe aplicatii pe telefoanele lor, motivand asta prin faptul ca Galaxy Note 3 are 44 de aplicatii preinstalate, pe cand Oppo Find 7 are fabulosul numar de 71 de aplicatii! Pe de alta parte, nu trebuie jupuiti de vii producatorii, de cele mai multe ori, existand si bloatware instalat de catre furnizorii de telefonie mobila, pe langa ceea ce instaleaza companiile, un lucru pe care probabil Consiliul Consumatorilor din Shanghai credem noi ca l-a luat in considerare. Chiar si asa, 71 de aplicatii este mult, prea mult, indiferent de ce si cate aplicatii sunt instalate de catre oricine.

Stirea, publicata de Shanghai Daily pune in prin plan faptul ca acest Consiliu al Consumatorilor din Shanghai spera sa descurajeze si alte companii de la astfel de comportament, sau macar sa lase consumatorul sa dezinstaleze aplicatiile instalate din fabrica si de catre furnizorii de telefonie mobila. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile.

Articole asemanatoare

Back to top button