TECH

Samsung Odyssey a fost dezvăluit

Samsung lucrează de ceva vreme la o nouă soluție de VR, nu una pentru mobile, ci făcută să suporte noua platforma Windows Mixed Reality. Iar mulțumită unui leak de pe magazinul oficial al Microsoft, avem acum câteva detalii importante despre noul dispozitiv.

Samsung Odyssey este cel mai scump HDM al acestei platforme, costând 500 de dolari cu tot cu metoda de control, cam același preț pe care îl are acum și Oculus Rift. Motivul acestui preț vine de la modul în care este construit. Samsung a folosit două ecrane OLED, fiecare cu o rezoluție de 1440×1600, în locul LCD-urilor de 1440×1440 folosite de celelalte modele. Și după cum a demonstrat prețul lui iPhone X, un ecran OLED, până și unul mic, tinde să fie scump. Câmpul de vedere al lui Odyssey este de 110 grade, iar componenta audio vine sub forma unei perechi de căști AKG. Odyssey vine și cu o pereche de microfoane integrate, în mod normal fiind prezent doar unul singur în astfel de dispozitive.

Conform listării, soluția gândită de Samsung ar urma să fie disponibilă din ziua de 7 noiembrie, la aproape o lună de zile față de celelalte HMD-uri făcute pentru platforma Windows Mixed Reality. Din păcate, suportul pentru SteamVR nu pare că va fi disponibil din start, așa că deși Odyssey pare  de parcă ar putea oferi un nivel de calitate de talia lui Rift sau a lui Vive, nu va putea fi folosit de îndată pentru jocurile deja existente pe piață. Un update care să rezolve problema va fi disponibil cândva, iar comunitatea probabil va lucra la asta din prima zi.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button