Telefoane

iPhone X va fi foarte profitabil… pentru Samsung

iPhone 8 poate că nu este cel mai popular telefon de pe piață, dar iPhone X cu siguranță va fi. Și nu doar Apple are să câștige foarte mulți bani de pe urma sa, ci și Samsung.

Conform unor estimări făcute de Counterpoint Technology Market Research, componentele produse de Samsung ce sunt prezente în iPhone X ar asigura în jur de 110 de dolari venit per unitate vândută pentru producătorul din Coreea de Sud. Motivul principal este ecranul OLED foarte scump.

Și din moment ce se așteaptă ca vânzările pentru acest model de telefon să întreacă orice limită cu putință, din moment ce este iPhone, scump, și chiar arată altfel față de variantele anterioare, Samsung chiar ar putea genera un profit mai mare de aici decât de pe propriile telefoane. Mai exact, divizia a Samsung ce se ocupă cu producția de componente pentru telefoane mobile ar urma să câștige cu 4 miliarde de dolari mai mult din piesele produse pentru iPhone X, decât din cele făcute pentru Galaxy S8. Desigur, compania ca un întreg va câștiga mai mult din propriul telefon, din moment ce îl vinde direct, dar suma obținută de pe urma competiției nu este de trecut cu vederea.

iPhone X va fi disponibil din ziua de 3 noiembrie.

[9to5Mac]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button