PCRSS PaginaDeMedia

Samsung a creat un modul de memorie RAM DDR5 de 512GB

Samsung este unul dintre cei mai cunoscuți producători de memorie RAM din industrie, așa că nu e de mirare că vedem astfel de creații. Pe măsură ce ne apropiem de adopția noii memorii DDR5 la nivel mainstream, se pare că opțiunile dintre care vom avea de ales sunt din ce în ce mai mari. Iar astăzi aruncăm o privire la un modul de memorie RAM DDR5 de 512GB.

Aceasta a fost dezvoltată de Samsung cu ajutorul tehnologiei de fabricație „high-k metal gate (HKMG)” și oferă o rată de transfer de până la 7.200Mbps. Comparativ cu rata de transfer de pe memoria DDR4, noua tehnologie ar oferi cam dublu. Iar pentru a înghesui atâta capacitate pe un singur modul, producătorul a făcut un sandviș din opt straturi de chip-uri DRAM de 16GB.

Astfel de module RAM DDR5 de la Samsung nu vor fi disponibile pentru publicul larg

Chiar dacă există, nu înseamnă că aceste module vor fi noul standard când vine vorba de viitorul computerelor personale. Modulele RAM DDR5 de 512GB de la Samsung sunt create în special pentru zona de workstation și HPC, iar rata mare de transfer va fi foarte utilă în aplicații de supercomputing, inteligență artificială, machine learning și analiză de date.

Conform producătorului sud-coreean, grație utilizării tehnologiei HKMG pentru izolare, noile module RAM DDR5 vor avea mai puține scurgeri de curent. Asta le permite celor de la Samsung să lanseze module de memorie cu un consum redus cu până la 13% comparativ cu standardul DDR4, făcându-le o alegere foarte atractivă pentru centre de date.

Deși începem să vorbim destul de mult despre memoria RAM DDR5, nu cred că este momentul să ne agităm. Samsung și SK Hynix sunt primii producători care au făcut avansuri în această direcție, iar până la adopția la nivel mainstream mai avem de așteptat. Personal, cred că putem să ne gândim la un upgrade la DDR5 abia odată cu lansarea generației următoare de la AMD și odată cu trecerea celor de la Intel pe 7nm. Până atunci, memoria DDR4 este accesibilă, oferta generoasă și este un moment foarte bun în care să cumperi așa ceva.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button