Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Memoria RAM DDR5-5600 este pregatita pentru lansare!

Tot ce ii mai trebuie este o generatie noua de procesoare si placi de baza care sa o suporte.

Memoria RAM DDR4 a devenit mainstream incepand cu anul 2014, iar de atunci este standard-ul in industrie. Insa acest lucru pare ca se va schimba in viitorul nu foarte indepartat. SK Hynix a anuntat primul kit de memorie DDR5 care va atinge frecventa de 5.600MHz. Asta plaseaza noul kit peste cele mai potente memorii DDR4, fie ele si cu overclock.

SK Hynix sustine ca noul standard DDR5 va fi cu aproximativ 1.8x mai rapid decat memoriile actuale. Iar acest lucru este valabil momentan, urmand ca in viitor sa vedem si memorii cu frecvente de 6.400MHz sau chiar mai mari. Lista de imbunatatiri nu se opreste insa doar la frecventa. Noua tehnologie va permite si capacitati mai mari gratie densitatii chip-urilor. Producatorul se asteapta sa vedem modul de RAM de pana la 256GB. In plus, voltajul va fi si el diferit, insa nu cu foarte mult. Aparent, noile memorii vor functiona la 1.1v.

Nu va entuziasmati inca, intrucat aceste memorii nu sunt pentru PC-urile de gaming. Vor fi destinate intai platformelor de workstation, la fel cum s-a intamplat si cu DDR4, urmand sa treaca in piata mainstream in urmatorii ani. Pana atunci, memoria DDR5 va trebui sa fie adoptata de catre AMD si Intel, iar cel mai devreme cred ca ne putem astepta sa vedem noile memorii prin 2021, odata cu lansarea Intel Sapphire Rapids.

Intel a colaborat cu producatorii de memorii in dezvoltarea standardului DDR5. I-am insotit pe acestia inca de la conceptele arhitecturii pana la standardizarea JEDEC. In plus, am lucrat alaturi de cei de la SK Hynix pentru a dezvolta prototipuri pe care mai apoi le-am testat pentru a ne asigura ca indeplinesc obiectivele de performanta pe care ne asteptam sa le obtinem. Carolyn Duran, Vice-Presedinte, Intel Data Platform Group

Specificatii DDR5 SK Hynix

Cand vom face trecerea la memorie DDR5?

Ne mai despart cel putin doi ani de punctul in care vom face trecerea la memorie DDR5. In plus, va mai dura cel putin un an sau chiar doi dupa aceea pana aceasta se va maturiza ca produs si va deveni stabila. Pentru moment insa, memoria a ajuns intr-un punct in care este limitata de platforme, astfel un kit DDR4 la 3.600MHz este scenariul ideal, fie ca te joci sau lucrezi pe PC-ul personal. In plus, imbunatatirile aduse de viteze mai mari nu sunt foarte insemnate, astfel vom avea de asteptat platforme noi care sa suporte aceste memorii.

Pana atunci insa, cumparati linistiti memorie DDR4 daca sunteti in cautarea unui kit. Noul standard nici nu a intrat in productie de masa, urmand ca jucatori precum Samsung sa inceapa acest proces abia spre vara anului viitor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button