Tech&IT

Samsung lansează monitorul Odyssey Ark de 55 de inch

Pentru când vrei să te joci de jur împrejur

Monitorul Samsung Odyssey Ark de 55 de inch a fost lansat în cadrul evenimentului CES 2022. Asta s-a întâmplat pe la începutul acestui an, iar acum știm prețul și specificațiile acestuia, specificații pe care le-am menționat mai jos:

Samsung Odyssey Ark 55’’
Ecran Diagonală de 55 de inch, rezoluție de 3840×2160 de pixeli și display mat
Curbură Curbură ce corespunde unui cerc cu raza de un metru
Tehnologia ecranului Quantum Matrix Mini LED
HDR HDR10+, Quantum HDR 2000
Raport de contrast 1000000:1
Refresh rate 165Hz cu FreeSync Premium Pro
Timp de răspuns 1 ms
Porturi HDMI 2.1 (4EA), HDMI-CEC, RJ45 (1 EA)
Sunet Putere de 60W, 4 speakere, 2 woofere, suport pentru Dolby Atmos
Suport Suport ajustabil cu înclinare și pivot, opțiuni de montură VESA de 200×200, 300×300, 400×400

Deși toate aceste specificații sunt impresionante, lipsesc două lucruri foarte importante. Vorbesc aici de luminozitatea maximă și de măsurătorile spectrului de culoare. Nu știm motivul pentru care Samsung a omis aceste detalii, dar acestea sunt niște caracteristici foarte importante care sper să fie pe măsura specificațiilor promițătoare de mai sus.

Un feature interesant al acestui monitor este opțiunea de a-l folosi în „Cockpit Mode„. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă doar că îl poți întoarce în format portret. Iar când faci asta, ai impresia că te afli într-o carlingă de avion. Mie unul mi se pare că acest monitor arată fenomenal orientat astfel, sincer să vă zic. În plus, este perfect pentru jocurile care sunt compatibile cu modul landscape, cum ar fi simulatoarele auto sau cele de zbor.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button