TECHTech&IT

Samsung va investi aproape 400 de miliarde de dolari în AI, biotehnologie și semiconductori

Pentru mulți, Samsung este sinonim cu telefoane, tablete și televizoare. Totuși, gigantul sud-coreean nu se rezumă doar la atât și este în căutare de domenii avantajoase care se vor dezvolta substanțial pe termen lung. Și aici este momentul în care se anunță încă o investire uriașă a unui producător renumit. În următorii cinci ani, Samsung va pompa fonduri generoase în industrii-cheie, în special pe cele care vizează semiconductorii, biotehnologia și inteligența artificială. Iar pentru asta, vorbim despre o investiție de 450 de trilioane de woni, adică 356 de miliarde de dolari.

Anunțul marchează cea mai mare investiție a companiei de până acum, fondurile alocate depășind lejer cele 240 de trilioane de woni de anul trecut. Este și o creștere de 30% față de cele 330 de trilioane de woni investiți de Samsung în ei înșiși pe timpul perioadei anterioare de cinci ani.

Samsung Electronics este divizia care va finanța producția de semiconductori și îmbunătățirea proceselor de fabricare, potrivit The Korea Herald. Compania se pregătește să facă trecerea la fabricarea de chip-uri pe 3nm pentru a putea ține pasul cu TSMC, dar se va concentra și pe dezvoltarea de chip-uri pentru supercalculatoare, roboți și inteligențe artificiale, toate acestea pe măsură ce se fac pregătirile pentru lucrul la tehnologia 6G.

În următorii ani, Samsung se așteaptă că ofere un milion de locuri de muncă. Gigantul are în plan angajarea a 80 de mii de oameni până în 2026 și să deschidă alte sute de mii de locuri de muncă prin retaileri și comercianți. În jur de 80 de procente din suma anunțată este rezervată „locului de baștină” Samsung, adică pentru Coreea de Sud.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button