TECHTech&IT

Samsung își declară suportul pentru AV1

Lumea codec-urilor poate fi confuză și întortocheată. Poate nu la fel de mult ca pe vremuri, când trebuia să ai pe PC un codec pack imens pentru a putea vedea două filme diferite, iar ocazional unul din acele codec-uri strica ceva din Windows sau de la o altă aplicație.

Acele zile sunt de mult uitate, dar codec-urile încă dau bătăi de cap celor care trebuie să le implementeze din cauza taxelor de licențiere. Pentru a ocoli astfel de probleme, se tot lucrează de ceva vreme la un codec nou, open-source, numit AV1. Discutasem despre el acum ceva vreme, când începuseră Youtube să îl testeze.

Dar de atunci nu prea a fost cine știe ce mișcare în front pe acest capitol, până acum. Samsung anunță că s-a alăturat grupului ce se ocupă de dezvoltarea și răspândirea acestui codec. Decizia aceasta este foarte importantă, din moment ce în prezent nu prea există dispozitive care să implementeze acest codec.

Așa că dacă Samsung va decide să implementeze suport la nivel hardware pentru acest codec în dispozitivele sale, cum ar fi telefoane și televizoare, va ajuta foarte mult la adoptarea sa și la evitarea taxelor de licențiere pe care compania va trebui să le plătească pentru HEVC.

Nu este clar când va fi integrat suport pentru AV1 în vreun dispozitiv efectiv, dar probabil nu va mai dura mult timp.

[CNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button