TECHRSS PaginaDeMedia

Samsung Galaxy Z Fold Tab – Tabletă pliabilă sau doar un alt smartphone pliabil rebotezat?

Samsung are o problemă nu doar cu număratul, implicit cu numerotarea telefoanelor tradiționale, ci are o problemă inclusiv cu botezarea propriilor telefoane pliabile, iar confuzia aceasta chiar dă dureri de cap. Producătorul nu se dă bătut așa, cu una, cu două, menținându-se pe nou revitalizata piață a telefoanelor pliabile. Avel design-uri în stil clamshell, cum am văzut în cazul lui Galaxy Z Flip, avem model cu împăturire, cum am văzut în cazul familiei Galaxy Z Fold, apoi mai avem… Galaxy Z Fold Tab, care, în relație cu Galaxy Z Fold, este aceeași cutie de cereale Nesquick, dar cu denumire diferită.

De unde această confuzie? Păi, se știa deja că Samsung vrea să lanseze un nou model de telefon pliabil în stil double-folding, cu doi pivoți, și împăturire mai ceva ca harta României din torpedoul unei Dacii 1300. Acel model ar fi un presupus Galaxy Z Fold 3. Nici bine nu dăm uitării planul acesta, că și începe să umble vorba despre încă un produs pentru catalogul Samsung, adică… Uhh, cam același lucru, doar că este o tabletă. Da, Galaxy Z Fold Tab este o tabletă pliabilă, un patent modificat să dispună de împăturire dublă, comparativ cu prototipurile mai vechi, și probabil că singurele chestii care ar diferenția tableta cea nouă de smartphone-ul cel nou, amintit mai sus, ar fi:

  1. Dimensiunea mai mare;
  2. Lipsa unui ecran secundar pentru utilizarea în modul pliat.

Sursele „scăpate” pe net indică faptul că Galaxy Z Fold Tab ar avea suport pentru S Pen și un UTG (ultra-thin glass) îmbunătățit. De altfel, se spune că tableta/telefonul rebotezat va fi lansat în primul trimestru al anului 2022, iar dacă este că corelăm asta cu posibila dată de lansare pentru Galaxy Z Fold 3 (2021), am putea spune că Samsung începe să investească serios în dispozitivele foldable.

De aici ne putem întreba cât va costa o asemenea tabletă, comparativ cu prețurile și așa destul de piperate ale telefoanelor din seriile Z Fold și Z Flip. De asemenea, oare câți oameni chiar se cară cu tabletele după ei și ar prefera o modalitate mai practică de a-și transporta dispozitivul. Dar până atunci mai avem de așteptat, iar Galaxy Z Fold Tab ar putea suferi modificări drastice, în orice caz.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button