
Mai este puțin până la Galaxy Unpacked, evenimentul unde Samsung ne va satisface într-un final curiozitățile obsesive legate de cele mai noi produse ale sale. Obișnuiți fiind cu influența considerabilă pe care Samsung o are pe întreg mapamondul, noi, consumatorii de tehnologie, ne-am adunat cu mic, cu mare, sa ne împărtășim unii altora tot felul de zvonuri și informații cu privire la gadget-urile care urmează să fie dezvăluite în cadrul Galaxy Unpacked 2021.
Este timpul să încercuim în calendare data de 11 august, adică momentul în care Samsung ne va oferi informații oficiale despre noile iterații ale unor dispozitive care și-au clădit o reputație solidă: seria Galaxy S22, îmbunătățitele Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, Galaxy Watch 4 și Galaxy Buds 2. Majoritatea informațiilor actuale sunt rodul săpăturilor efectuate de leakeri cunoscuți, și chiar dacă nu este exclus ca unele dintre acestea să nu reprezinte întru totul afirmațiile oficiale, este interesant de observat direcția în care Samsung se îndreaptă vis-a-vis de specificațiile și performanțele noilor produse.
În acest material vom aduce în discuție tot ceea ce se știe până în momentul de față despre „indivizii” de mai sus. Că este vorba despre zvonuri sau informații „pseudo-oficiale”, vom alcătui și noi o compilație valabilă de la data publicării acestui material și până la… Nu știu, data expirării?
Galaxy Watch 4 consolidează ecosistemul Samsung, cu un vârf de One (UI) Watch
Ceasurile inteligente au evoluat foarte mult de-a lungul timpului și ne-am obișnuit ca an de an să ni se ofere modele mai bune, mai rapide și (poate prea) ambițioase. În acest context, Galaxy Watch 4 face tot posibilul să se propulseze prin intermediul succesului de care se bucură predecesorul său.
Galaxy Watch 3 este în continuare unul din cele mai bune smartwatch-uri Android, având la bord o mulțime de funcții și senzori, deci cum ar putea succesorul acestuia să-i fure coroana? În primul rând, ar fi vorba despre capabilitățile acestuia, iar aici putem menționa pentru început o decizie importantă din partea Samsung.
În cadrul Google I/O a fost anunțat faptul că Samsung va renunța la sistemul de operare proprietar Tizen, în favoarea unei fuziuni cu WearOS-ul celor de la Google. Totodată, noile ceasuri care vor rula WearOS vor avea aplicată și interfața One Watch dezvoltată de Samsung. Un Galaxy Watch 4 care să ianugureze ideea de „cobai” pentru o astfel de mișcare ar trebui să stârnească cel puțin un minim de interes în rândul curioșilor din tabăra Android.
Samsung's new watch will use Android to replace Tizen.
— Ice universe (@UniverseIce) February 19, 2021
One (UI) Watch va oferi mai multe posibilități de personalizare și gestionare a modului în care ne folosim de ceasurile inteligente în viața de zi cu zi. Pe lângă multe adiții de ordin estetic, își vor face simțită prezența și mai multe extensii care aduc laolaltă ceasul și telefonul într-o manieră intuitivă și practică. Se vorbește, de exemplu, despre posibilitatea de a bloca un număr de telefon direct din smartwatch, iar setarea va fi automat aplicată și smartphone-ului, la fel cum aplicațiile descărcate din Play Store vor fi afișate automat și pe ceas.
În esență, noul sistem de operare, cu tot cu noua interfață, va permite tranziții mult mai naturale între ceas și telefon, iar asta aduce cu sine nu numai un control facil al aplicațiilor și al serviciilor, ci va ajuta și dezvoltatorii Android să se joace mai lejer cu suitele de editare pentru animații, text, fonturi și toate cele.
Galaxy Watch 4 are mari șanse să fie primul model de smartwatch produs de Samsung care să ofere toate aceste elemente, unificate într-un ecosistem bine gândit. Dar ce te faci atunci când nu știi mai nimic despre ceasul în sine? Păi, la o simplă căutare pe Google descoperim un amalgam de informații și leak-uri, iar multe dintre acestea aduc în discuție variantele de Galaxy Watch 4, prețurile și eventuala disponibilitate a acestora.
Potrivit MySmartPrices, Samsung Galaxy Watch 4 va fi disponibil în două dimensiuni: 40 mm, respectiv 44 mm. În materie de prețuri, varianta de 40 mm ar urma să se lanseze la un preț de aproximativ 350-370 de euro, în vreme ce modelul de 44 mm s-ar încadra în 380-400 de euro, cele două putând fi achiziționate în culorile Black, Silver, Green și Gold.
Între timp, pe site-ul Amazon Canada a fost zărit atât ceasul, pus la pre-comandă, cât și disponibilitatea acestuia. Anunțul a fost șters la scurt timp, însă un screenshot ne arată 27 august ca dată oficială de lansare pentru Galaxy Watch 4.
O serie de randări ne ajută să ne facem câteva idei cu privire la design-ul lui Galaxy Watch 4. Per total, acesta reprezintă o evoluție interesantă, în sensul că Watch 4 deviază de la traseul lui Watch 3. Iar asta nu este neapărat ceva rău. Imaginile indică faptul că noua variantă se va lipsi de bezel-ul rotativ cu care ne-am obișnuit pe actualul Watch 3. Să fie oare această decizie rezervată doar variantei Active? Om trăi și-om vedea/
Unde Watch 3 are un aspect oarecum „bulky” și nițel îngrămădit, mi se pare că succesorul acestuia mizează pe un design ceva mai aerisit și mai minimalist, umblând vorba că Samsung va alege o construcție fie din titan, fie din oțel inoxidabil.
Pe partea de funcții, Galaxy Watch 4 ar avea cu ce să se mândrească. Leakerii de pe Twitter ne spun că ceasul va veni echipat cu GPS și o rezistență la apă de 5ATM, alături de un certificat de durabilitate MIL-STD 810G dar și datorită protecției Gorilla Glass DX+. La asta se adaugă și faptul că Watch 4 va păstra tot ce are mai bun predecesorul său, adăugând în schimb niște senzori suplimentari deloc neglijabili.
Astfel, potrivit lui Max Weinbach, Watch 4 ar fi primul ceas inteligent care să poată măsura procentul de grăsime corporală, mulțumită unui senzor BIA (bioelectrical impedance analysis). Este un sistem inteligent care măsoară cu acuratețe acest procent, prin emiterea unui semnal electric în corp. În plus, este posibil ca ceasul să joace și rolul de glucometru, prin intermediul unei tehnici numite spectroscopie Raman. Observăm, deci, un model de smartwatch care țintește inevitabil către segmentul premium, dar haideți să vedem și dacă presupusele sale specificații ar putea întări acest caracter.
— Evan (@evleaks) July 10, 2021
În afară de avantajele oferite de noul sistem de operare, Samsung Galaxy Watch 4 ar putea include 8GB ca spațiu de stocare, cu un procesor denumit Exynos W920. Însă curiozitatea răsare pe fondul autonomiei acestuia. Din cele observate, Watch 3 necesită o încărcare la fiecare două zile, lineup-ul acestuia integrând baterii de 247mAh și 340mAh. La polul opus, Galaxy Watch 4 va funcționa cu ajutorul unei baterii de 240mAh pe varianta de 41mm, respectiv 340mAh pentru modelul de 45. Nu este o diferență simțitoare, dar mă duce cu gândul la posibilele motive pentru care Watch 4 nu ar „revoluționa” autonomia familiei sale, iar asta s-ar putea aplica și în cazul variantei Active, ambele beneficiind fie de conectivitate Bluetooh, fie de compatibilitate cu datele celulare.
Galaxy Buds 2 vor oferi sunet mai bun, păstrând funcția de active noise reduction
Conceptul de căști cu fir nu-și prea mai are locul în 2021, mulți producători de telefoane alegând să renunțe la tradiționalul jack și incluzând sau comercializând separat un adaptor fără de care ai fi nevoit să te folosești de o pereche de căști wireless. Iar cum Galaxy Unpacked 2021 se va desfășura în curând, avem ocazia să vedem dacă „se merită” să investim în Galaxy Buds 2.
Noile căști vor păstra cel mai probabil o bună parte din design-ul plăcut al modelului actual. Sunt mici, sunt practice și arată bine, de parcă ți-ai asculta playlist-ul preferat de pe Spotify la niște boabe de mazăre modificate genetic, din moment ce boabele de fasole au rămas o trăsătură definitorie doar pentru Galaxy Buds Live.. Însă asta este ceea ce le diferențiază într-o oarecare măsură de competiție. Un astfel de design aduce cu sine și un charging dock mai mic, implicit o portabilitate mai mare și garanția că nu vei sări în ochi în calitate de utilizator de handsfree.
Pe partea de performanță, ni se spune că Galaxy Buds 2 vor oferi o calitate superioară a sunetului comparativ cu primele Buds, păstrând în același timp și acel active noise reduction, iar zvonurile în materie de preț menționează o sumă estimativă de 150 de euro.
Frații Flip și Fold vor debuta în cadrul Galaxy Unpacked 2021
Am mai discutat pe aici despre viitorul smartphone-urilor pliabile, cel puțin în cazul celor produse de Samsung, iar producătorul pare că vrea să învețe/a învățat din neajunsurile lui Galaxy Z Fold 2 și Z Flip 2. Sunt modele interesante, care promit multe, iar presupusul debut al noilor versiuni în cadrul Galaxy Unpacked 2021 ar trebui să ateste planurile sud-coreenilor cu privire la experiențele oferite de astfel de telefoane.
Pe această cale, zvonurile care se concentrează pe micul clamshell Galaxy Z Flip 3 aduc în discuție mici modificări de ordin estetic, dar și niște upgrade-uri pe partea de ecrane și de camere foto. Ecranul secundar de pare să fi fost lărgit la 1.9 inci pentru a permite citirea unei întregi notificări, fiind acompaniat de două lentile de câte 12MP. La polul opus, ecranul principal de 6.7 inci va include o cameră selfie de 10MP, posibil under-display.
Ca specificații, Z Flip 3, zvonurile indică opțiuni de stocare de 128GB și 256GB, pe cel puțin 8GB de RAM, un standard pentru anul în care ne aflăm. Comunitatea are motive să creadă că Flip 3 va păstra bateria de 3300 mAh a predecesorului său, pe un procesor Snapdragon 888, oferind totodată o încărcare modestă prin fir la 15W. Clamshell-ul ar urma să fie lansat în patru culori, fiecare într-un soi dual tone extravagant, iar mulți sunt de părere că, pentru un smartphone de lux, Flip 3 ar avea, cel puțin în teorie, un preț cât de cât mai digerabil.
De fapt, dintre aceste două modele – Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 – cel puțin unul ar urma să fie mai accesibil sau măcar vândut la prețul unui flagship obișnuit. Asta se mulează pe ideea că Samsung are în plan lansarea de telefoane pliabile ceva mai blânde cu buzunarele noastre, dar îmi este greu să cred că așa-zisul interval 1000-1200 de dolari poate fi numit „blând” măcar în treacăt în cazul lui Galaxy Z Flip 3.
Fold 3 se spune că ar beneficia de un al treila display foarte discret, amplasat pe „cotor”, astfel încât gap-ul dintre cele două jumătăți ale telefonului să iasă cât mai puțin în evidență, lăsând loc unei tranziții naturale, în vreme ce construcția în sine ar urma să fie mult mai subțire și mai ușoară.
Pe partea de hardware, ne putem aștepta la un procesor Snapdragon 888, alături de 16GB de RAM + 512GB ca stocare. Cât despre baterie, aceasta ar putea fi de 4380 mAh, probabil un micuț compromis care să lase loc unui puternic ecran principal de 7.6 inci Dynamic AMOLED de 120Hz, cu un display secundar de 6.2 inci. Camerele foto se prezintă ca trei lentile de câte 12MP pe spate, în vreme ce obiectivul de 4MP joacă rolul camerei selfie. În final, ca aspect, Galaxy Z Fold 3 se lasă așteptat în trei culori: negru, alb și verde.
Samsung Galaxy Z Fold 3 ar urma să vină cu suport pentru S Pen, fapt care ar anunța această fuziune cu îndrăgita serie Note. Pe această cale, pare că producătorul vrea să lase în urmă seria Note, concentrându-se pe o soluție foldable care permite efectuarea de sarcini diferite, atât ca entertainment, cât și ca lucru. La fel ca în cazul micului Z Flip 3, Samsung încearcă, cel puțin în teorie, să mai scadă din prețul lui Fold 3, însă informațiile recente vorbesc despre o sumă între 1600 și 170 de dolari.
— Evan (@evleaks) July 10, 2021
Contrar dorinței de a nu dezvălui nimic mai devreme decât ar fi cazul, Samsung pare să ne indice direct debutul noilor sale telefoane pliabile la Galaxy Unpacked 2021 și chiar dacă astfel de idei ar fi mai degrabă rezervate unei nișe anume, după cum spuneam și în materialul dedicat, îmi place să observ mici semne de schimbări ale paradigmei, un fel de revenire la moda foldable de odinioară în stil futurist. Aduc ele beneficii și oferă o nouă dimensiune relației noastre cu telefoanele în viața de zi cu zi? Categoric. Oare prețurile îi vor descuraja pe mulți, mai ales pentru că vorbim și de timpul necesar optimizării aplicațiilor și serviciilor pentru astfel de telefoane? Categoric x2.
Cireașa de pe tort – Samsung Galaxy S22
Fără îndoială cel mai așteptat telefon din ultima vreme. După ce seria Galaxy S21 și-a făcut apariția mai devreme decât ne-am fi așteptat, Samsung a decis să profite de entuziasmul populației și să se concentreze pe succesorul seriei, în cazul nostru S22 (ce surpriză).
Evident, Internetul este plin de zvonuri și zicale înțelepte care atentează la misterul în care este învăluită familia Galaxy S22, iar volatilitatea acestora este pe cât de fascinantă, pe atât de frustrantă. La o adică, nu trece zi fără să ne lovim de știri noi despre Samsung Galaxy S22, știri care pot detalia caracteristicile noi și pot anula afirmațiile anterioare în egală măsură.
Un design similar, dar refăcut?
Aș dori să încep prin a-mi exprima admirația față de seria Galaxy S21. Și nu o spun din poziția de Samsung fanboy, ci din poziția consumatorului te tehnologie care este plăcut impresionat de performanțele și estetica acestor smartphone-uri. Îmi place să cred că producătorul va păstra acest ton și pe Galaxy S22, iar veștile bune se leagă și de un posibil design mai subțuire și mai compact. Unde mai pui și că se vorbește destul de gălăgios de o cameră selfie under-display care se ascunde după un pop-up atunci când nu este folosită. Randările recente demonstrează această abordare prin intermediul căreia Samsung ar putea renunța în sfârșit la trendul punch-hole (*ahem, watch and learn, iPhone 13?).
Ecranele care arată că esențele tari se țin în sticluțe mici?
În continuarea dimensiunilor ceva mai reduse, ni se spune că Samsung optează pentru ecrane ceva mai micuțe pe S22, comparativ cu generația actuală. Astfel, am avea parte de următoarele dimensiuni:
- Galaxy S22 – 6.06 inci
- Galaxy S22 Plus – 6.55 inci
- Galaxy S22 Ultra – 6.81 inci
Aș putea spune că apreciez eforturile producătorului de a livra flagship-uri care să nu îți rupă buzunarul din cauza dimensiunilor, însă aș minți dacă aș afirma că S21 Ultra, de pildă, poate fi numit „mare”. Este suficient de finuț și ușor de manevrat, păstrând în același timp acea greutate care conferă un fel de sentiment impunător de siguranță și satisfacție. În plus, nici ecranul nu pare foarte mare (6.8 inci), dar oferă performanțe excepționale. Practic, ar mai lipsi doar un modul selfie amplasat sub display pentru ca Samsung să facă din 2022 anul Galaxy, trăgând cortina peste iPhone 13. Na, că am zis-o…
Același leaker menționează că doar display-ul variantei Ultra va fi beneficia de tehnologia LTPO OLED. Astfel, variantele Standard și Plus vor fi cele cu ecrane LTPS, iar asta s-ar traduce în costuri de producție substanțial reduse, alături de un preț mai accesibil pentru cumpărători. Din păcate, tehnologia LTPS nu este la fel de bună pe partea de conservare a energie ca soluția LTPO, și probabil de aceea Samsung încearcă să-l pună forțat la înaintare pe fratele Ultra al Samsung.
Ecranele de tip LTPO OLED vor fi baza și pentru noile iPhone 13 Pro și Pro Max. Tehnologia utilizată permite schimbarea inteligentă a ratei de refresh a ecranului, în funcție de conținutul derulat. Astfel, de pildă, dacă este o imagine statică, precum un text simplu, rata de refresh va scădea considerabil, pentru a reduce din consumul bateriei. Practic, este vorba despre o comutare dinamică, astfel încât refresh rate-ul se ajustează automat.
Cum am putea aduce în discuție cel mai așteptat telefon fără să bârfim nițel și camerele? Oriunde acționezi mușchii globilor oculari pentru a te orienta către diverse rezultate pe Google atunci când cauți termenul „S22” vezi internauți care dezbat posibilul modul de camere al noii serii.
Câte ceva despre fotografia digitală promisă de Samsung Galaxy S22
Unii spun că S22 Ultra ar rupe gura târgului cu un senzor de 200MP, iar alții ne spun de ceva timp încoace că Samsung va folosi în schimb cea de-a treia generație a senzorului de 108MP, inclusiv pe restul modelelor din trupa de șoc. La fel ca restul comunității, sunt tentat să cred că producătorul nu se va concentra pe un upgrade simțitor al numărului de megapixeli. În schimb, ar putea aduce în ring un ISP (image signal processing) îmbunătățit, revitalizând conceptul de fotografie de calcul (digital photography) prin intermediul unui posibil parteneriat cu Olympus.
În ceea ce privește modulul per total, unii sunt de părere că cinci lentile pe spate este puțin cam mult, dar acest lucru aduce cu sine și un val de posibilități. De exemplu, zvonurile se leagă și de faptul că Samsung Galaxy S22 Ultra va oferi zoom optic continuu, spre deosebire de modelul S21 Ultra, care permite valori x3 și x10, valori posibile doar prin intermediul a două lentile separate.
Unde S21 Ultra are nevoie de arsenal extra pentru astfel de performanțe, ideea de continuous optical zoom va putea fi gestionată de o singură lentilă prezentă pe Gaalxy S22 Ultra, oferind producătorului libertate de joacă mai mare vis-a-vis de restul specificațiilor. Asta ar însemna presupusa lentilă pentru zoom continuu și încă una misterioasă, pe lângă senzorul principal, telephoto și ultra-wide.
Nu m-ar fi deranjat încă un ochi de aragaz adus pe un camera bump care, cel puțin pe S21 Ultra, face pe dracu’-n patru să-și mențină subtilitatea, culmea, în ciuda dimensiunilor sale. Este de parcă ai privi în abis, iar abisul s-ar uita fix în ochii tăi ca într-un staring contest în care tu vei clipi din complezență. Iar dacă ai nimeri cu o plită de 200MP pe Galaxy S22 Ultra, mai-mai că te poți uita în oglindă.
Lucrurile sunt puțin diferite în cazul lui Samsung Galaxy S22 și S22 Plus. Se presupune că celor doi frați mai mici le va fi oferit câte un obiectiv principal de 50MP, acompaniat de lentile ultra-wide și telephoto de câte 12MP. Cât despre înregistrarea video, cică Samsung ar dori să introducă opțiunea 8K la 60 de cadre pe secundă, un upgrade simțitor față de al nostru S21 Ultra, cu ale sale 24 de cadre pe secundă la rezoluție 8K.
Și totuși…
Tot Samsung se gândește la încă un game changer, care se concentrează cu precădere pe modelul Ultra. Este vorba despre materialele utilizate în construcția telefonului. Potrivit surselor, Galaxy S22 Ultra ar putea fi singurul telefon din această serie cu o construcție premium. Asta înseamnă un spate alcătuit în întregime din sticlă, alături de calitatea superioară a ecranului și a telefonului per-se.
Motivele din spatele acestei decizii ar putea fi destul de simple. Costurile de producție pentru un astfel de smartphone sunt uriașe comparativ cu alternativa de plastic/combinație de plastic și sticlă pe care Samsung o ia în considerare pentru celelalte modele din serie. Totodată, strategia ar urma să îi impulsioneze pe cumpărători să se orienteze către Galaxy S22 Ultra, astfel încât modelul cel mai scump să fie în mijlocul atenției.
One hardware to rule them all?
Când vine vorba de procesoare și tot felul de alte nebunii, lumea parcă înnebunește. Bine, nu toată lumea, ci aceia care sunt deosebit de atrași de micii eroi care ajută la funcționarea telefonului nostru cel de toate zilele. Așa că, behold, un Snapdragon 895 pe 4nm produs (cică) de Samsung se va juca de-a inima lui Galaxy S22. Întăririle vor sosi ca un boost major pe partea de grafică, adică un GPU bazat pe arhitectura RDNA 2 a celor de la AMD, similar celui regăsit în consolele actuale (PS5 și Xbox Series X).
Dar ce te faci când vine altcineva și îți spune că acesta ar fi de fapt un nou SoC Exynos care integrează grafica AMD? Cunoscutul Ice Universe a postat pe Twitter rezultatele obținute de noua configurație în Wild Life. Testele sintetice au înregistrat o performanță de 8134 de puncte un un framerate mediu de 50.3, niște numere cu adevărat impresionante pentru un smartphone. Aici vine înrebarea: „oare această tehnologie își va găsi locul în circuitele lui Snapdragon 895 sau în procesorul Exynos?” Răspunsul este oarecum ambiguu, pentru că se observă că Samsung tinde să-și doteze telefoanele cu procesoare diferite – Snapdragon sau Exynos – în funcție de regiune. Ca RAM, ne-am putea aștepta la 12GB sau 16GB, cu stocare de 256GB sau 512GB, probabil în funcție de modelele oferite.
Exclusive: Samsung is testing the AMD GPU in the new Exynos, and the Wild Life test on the 3D Mark has scored 8134 points. It is worth mentioning that the CPU in this test is A77 architecture, for reference only. Each test has different results, we need to wait for more results. pic.twitter.com/Rej9vqyP6s
— Ice universe (@UniverseIce) June 29, 2021
Autonomia lui Galaxy S22 este și ea un subiect interesant de discuție. În condițiile în care ideea de fast charging la 45W a fost mai degrabă un dus-întors pentru diferitele modele din catalogul Note și S ale producătorului, se vorbește despre o posibilă reintroducere a acestei tehnologii pe S22, care ar putea depăși pragul de 65W. Cu toate acestea, mulți își doresc mai degrabă o baterie mai puternică și știm cu toții că, în majoritatea cazurilor, compromisul fundamental pentru o rachetă de telefon care să nu facă gaură în portofel ar fi, pe lângă materialele folosite și tipul de ecran, bateria însăși.
Am văzut smartphone-uri de top care nu reușeau să îndeplinească nici măcar standardul curent de 5000mAh (4000 în cazul lui Galaxy S21) dar, după cum am văzut, există o logică în spatele acestei decizii.
La final de zi, ce am vrea să vedem nou odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S22 Ultra? Păi, chestii mai bune decât cele de pe S21. O cameră under-display pentru a scăpa de boala notch-ului, un design mai slim și mai discret, cel puțin din perspectiva unora, un modul de camere forțos, dar care să nu-ți transforme telefonul în aragaz și poate un hardware nerușinat de puternic, pentru că trebuie să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem faptul că gaming-ul pe mobil nu mai este viitorul, ci este prezentul, este realitatea comună pe care o experimentăm cu toții în fiecare zi.
Samsung Galaxy S22 ultra este ca un bufet suedez. Toți vor să înhațe ceva, fără să știe exact costurile. Și vorbind de costuri, se aude din fundal că Galaxy S22 ar veni la un preț de 800 de dolari, varianta Plus va cere 1000 de dolari, iar vârful de lance ne va ușura de 1200 de dolari.
Quick Recap – Galaxy Unpacked 2021 ne va scutura bine
În încheiere, haideți să menționăm rapid cu ce ne-am putea întâlni fără îndoială în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung nu se sfiește să experimenteze cu tehnologii menite să fure lumina reflectoarelor. Chit că este vorba despre un sistem de operare pentru smartwatch-uri reîmprospătat sau despre o revitalizare a modei telefoanelor pliabile, dezvoltatorul sud-coreean are mult de lucru dacă vrea să-și facă simțită (din nou!) prezența pe întreg mapamondul.
Am avut ocazia să bârfim despre Galaxy Watch 4, primul model care alungă Tizen în favoarea unei fuziuni cu WearOS de la Google și care va introduce (cel puțin în teorie) niște funcții interesante și practice. Am descoperit câte ceva despre Galaxy Buds 2, noua generație de păstăi care va oferi o calitate superioară a sunetului, păstrând în același timp și funcțiile care aduc cinste generației actuale. Am luat la puricat viitoarele Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Fold Flip 3, două modele pliabile care (încă) au multe de învățat și care trebuie să reușească să-i determine pe dezvoltatori să formeze o alianță avantajoasă pentru ambele părți dacă vrem ca multitasking-ul și entertainment-ul creat pentru astfel de modele să fie adoptat de către mase.
Nu în ultimul rând, am pus cap la cap tot ceea ce se știe până în momentul de față despre Samsung Galaxy S22. Sunt informații incitante, uneori contradictorii, însă ne ajută să ne formăm o idee de ansamblu cu privire la viitorul flagship-urilor producătorului. Costurile ar putea fi pe măsura așteptărilor față de un smartphone premium, iar la asta se pot adăuga specificații foto serioase, ecrane puternice, dar și hardware impunător, care stă la mila deciziilor Samsung. Că este sau nu este grafică AMD și Snapdragon 895, Galaxy S22 ne demonstrează cât de mult a evoluat tehnologia și cât de ușor este pentru noi să vânăm în timpul liber (sau în timpul muncii, cum este în cazul de față) orice fărâmă de informație care să ne satisfacă aceste curiozități.
Suntem înconjurați de telefoane în diverse forme și mărimi și deja nu se mai pune problema de disponibilitatea acestora, ci de ceea ce pot oferi acestea în raport cu așteptările noastre. Samsung este unul din acei producători de renume care știu cum să-și mențină publicul și care sunt conștienți că trebuie să intre cu mare pompă la Galaxy Unpacked 2021. Din nou, doar timpul ne va spune de ce anume ne vom lovi, iar timpul trece repede, pentru că 11 august se apropie cu pași repezi.
— Evan (@evleaks) July 10, 2021