Tech&ITȘtiri

Samsung Galaxy S23 Ultra ar putea veni cu un senzor de amprentă dezamăgitor

Ne apropiem cu pași mici dar siguri către una dintre cele mai așteptate lansări ale anului 2023 în materie de telefoane. Vorbesc, desigur, despre seria Samsung Galaxy S23, care este așteptată să-și facă apariția undeva la jumătatea lunii februarie.

Și asta înseamnă că din ce în ce mai multe leak-uri cu viitoarele dispozitive și specificațiile lor apar pe internet de la o zi la alta, iar cea mai recentă informație este de-a dreptul dezamăgitoare. Conform Ice universe, un leaker cu o reputație bună în domeniu, Samsung Galaxy S23 Ultra va veni cu un senzor de amprentă la fel de mare ca cel de pe Samsung Galaxy S22 Ultra.

Și, deși nu pare la prima vedere, asta este un lucru rău. Mulți oameni se așteptau ca următorul flagship de la Samsung să vină cu noul Qualcomm 3D Sonic Max, un sistem de autentificare prin amprentă mai nou și mult mai mare ca suprafață. În timp ce aria pe care un Samsung Galaxy S22 Ultra poate recunoaște o amprentă este de 8×8 milimetri, 3D Sonic Max are o arie de 20×30 milimetri, substanțial mai mare.

Din primele informații reiese că producătorul coreean ar fi optat pentru un senzor de amprentă mai mic pentru a reduce din costuri, dar dacă și la Samsung Galaxy S23 Ultra trebuie reduse costurile înseamnă că telefonul fie va avea o funcție super nouă, scumpă și de ultimă generație, fie Samsung s-au zgârcit pur și simplu.

Dar nu înțeleg de ce fix aici au ales să taie costurile. Până la urmă, utilizatorii interacționează cu senzorul de amprentă de zeci de ori pe zi, atunci când își deblochează telefonul. Nu ar fi fost, oare, o alegere mai bună pentru utilizatorul final să implementeze sistemul nou de la Qualcomm pe Samsung Galaxy S23 Ultra, chiar dacă ar fi costat puțin mai mult?

O altă funcție interesantă pe care Samsung Galaxy S23 Ultra ar fi putut să o aibă dacă ar fi mers cu senzorul de amprentă mai mare este autentificarea cu două degete. Deoarece suprafața este suficientă încât să permită asta, deblocarea telefonului s-ar fi putut face și mai securizat ca până acum, și cred că asta ar fi dat bine în materialele de marketing ale producătorului.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button