Telefoane

Pe lângă dimensiunile dezvăluite, se spune că doar modelul Ultra al Samsung Galaxy S22 va avea un ecran LTPO OLED

Noile telefoane la care lucrează Samsung au devenit rapid un subiect mai mult sau mai puțin controversat. Iterația Galaxy S22 deja se află în lumina reflectoarelor, și nu de puține ori am auzit fel de fel de lucruri despre modelele din serie. Uite, de exemplu, chiar ieri vorbeam despre cum varianta Ultra a fi singura care va beneficia de o construcție premium.

Acum ne lovim de încă o serie de zvonuri. Afirmația vine de la utilizatorul Twitter Mauri QHD. Postarea acestuia se referă la ecranul lui Samsung Galaxy S22 Ultra, adică singurul model care ar urma să beneficieze de tratamentul cu ecranul LTPO OLED. Astfel, variantele Standard și Plus vor fi cele cu ecrane LTPS, iar asta s-ar traduce în costuri de producție substanțial reduse, alături de un preț mai accesibil pentru cumpărători. Din păcate, tehnologia LTPS nu este la fel de bună pe partea de conservare a energie ca soluția LTPO, și probabil de aceea Samsung încearcă să-l pună forțat la înaintare pe fratele Ultra al Samsung.

Ecranele de tip LTPO OLED vor fi baza și pentru noile iPhone 13 Pro și Pro Max. Tehnologia utilizată permite schimbarea inteligentă a ratei de refresh a ecranului, în funcție de conținutul derulat. Astfel, de pildă, dacă este o imagine statică, precum un text simplu, rata de refresh va scădea considerabil, pentru a reduce din consumul bateriei. Practic, este vorba despre o comutare dinamică, astfel încât refresh rate-ul se ajustează automat.

Samsung Galaxy S22 și dimensiunile ecranelor

Tot Mauri QHD ne oferă și măsurătorile pentru ecranele modelelor din seria Samsung Galaxy S22, o idee mai mici față de modelele curente:

  • Galaxy S22 – 6.06-inch
  • Galaxy S22 Plus – 6.55-inch
  • Galaxy S22 Ultra – 6.81-inch

Desigur, există șansa ca Samsung să se răzgândească între timp, din moment ce mai este destul timp până când producătorul va lansa noile rachete.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button