ȘtiriTech&IT

Samsung confirmă posibilitatea taxării funcțiilor Galaxy AI, în viitor

Vestea că funcțiile Galaxy S24 bazate pe Galaxy AI nu vor rămâne gratuite la nesfârșit a venit ca un duș rece pentru fanii Samsung, lipsa unui răspuns coerent din partea companiei sud-coreene alimentând speculații despre limitarea funcționalității dispozitivelor.

Lăsând de înțeles că încă nu a fost luată o decizie finală, TM Roh,șeful diviziei mobile a Samsung confirmă că peste doi ani utilizatorii ar putea fi rugați să plătească pentru a beneficia de mai multe funcții premium AI.

Deocamdată nici Samsung nu știe cum va arăta o versiune plătită a Galaxy AI, însă am putea presupune că va fi vorba de funcții premium care nu se regăsesc în echiparea de bază a dispozitivelor (ex. cea oferită acum la momentul lansării). Altfel spus, funcțiile Galaxy S24 bazate pe Galaxy AI și disponibile la momentul lansării vor rămâne cel mai probabil gratuite pentru întreg ciclul de viață al telefonului, însă pentru funcțiile noi și interesante ce ar putea să apară pe Galaxy S25 sau S26 ar putea fi nevoie să plătești un tarif lunar. O astfel de abordare ar putea explica și ușurința cu care Samsung a promis șapte ani de actualizări Android și pe actualizări de securitate pentru posesorii Galaxy S24. Pur și simplu, compania știe că va avea alte modalități prin care să te tenteze să faci upgrade la următorul dispozitiv.

Chiar dacă a confirmat pentru sfârșitul anului 2025 încheierea perioadei de acces Galaxy AI complet gratuit, șeful Samsung precizează că momentan nu există planuri concrete pentru ce se va întâmpla după aceea, dar că există „diverse nevoi pentru AI mobil”. În timp ce unii utilizatori ar putea rămâne perfect mulțumiți cu versiunea gratuită de Galaxy AI, Samsung va încerca probabil să ofere anumite funcții AI celor care sunt dispuși să plătească. Modelul de plată ar putea fi unul granular, în care plătești separat pentru fiecare funcție pe care vrei să o deblochezi, dar probabil că va exista și un abonament Galaxy AI premium cu acces la un set extins de funcționalități bazate pe inteligență artificială.

„Ar putea fi, de asemenea, clienți care doresc capabilități AI mai puternice și chiar să plătească pentru ele”, a spus președintele Samsung. „Deci, în viitoarea luare a deciziilor, vom lua în considerare toți acești factori.”

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button