ȘtiriTech&IT

Samsung a prezentat frigiderul AI, care „vede” ce ingrediente ai înăuntru și-ți spune ce mâncare să faci

Viitorul tău frigider Samsung poate ține inventarul alimentelor și oferi sugestii de rețete pentru feluri de mâncare pe care le poți găti cu ce ai înăuntru. În plus, frigiderul dotat cu inteligență artificială îți va spune când alimentele sunt pe cale să expire și comanda altele proaspete pentru tine.

Gata cu laptele expirat și alimentele „dospite” în frigider. AI-ul creat de Samsung și demonstrat deja la CES 2024 cu noul vârf de gamă Bespoke 4-Door Flex luând rolul unei gospodine preocupată de sănătatea familiei tale.

Frigiderul echipat cu AI Family Hub+ folosește un aranjament de camere dispuse la interior pentru a identifica până la 33 dintre cele mai comune feluri de alimente, propunând rețete de gătit pentru cele pe care le ai la îndemână. În plus vei putea deschide aplicația pentru smartphone pentru a vedea ce mai în frigider, care alimente sunt pe cale să expire sau lipsesc și trebuie comandate. În funcție de preferințe, poți seta datele alimentelor pe măsură ce le adaugi în frigider, sau AI-ul va încerca să determine asta pentru tine folosind camerele orientate la interior.

Samsung Bespoke 4-Door Flex

JH Han, directorul executiv al Samsung pentru experiența dispozitivelor, a declarat despre lansarea CES: „AI-ul va permite dispozitivelor conectate să îmbunătățească viața de zi cu zi, rămânând în același timp neintruzive și în fundal. Odată cu apariția inteligenței artificiale, experiențe mai inteligente și mai bune vor redefini modul în care noi trăim.”

Samsung Bespoke 4-Door Flex

Samsung a dezvăluit, de asemenea, un robot mop-aspirator Bespoke Jet Bot Combo care vânează petele încăpățânate și vă curăță podelele cu abur. Compania a anunțat, de asemenea, o nouă  tehnologie de spălare asistată de inteligență artificială, care determină timpii preciși de spălare și uscare pe baza dimensiunii încărcăturii și sugerează o cantitate optimă de detergent de utilizat printr-o serie de senzori și monitori interni.

Din păcate, este puțin cam devreme să vorbim despre adoptarea la scară largă a AI-ului în bucătărie, gama de electrocasnice Samsung Bespoke fiind până la urmă una exclusivistă, rezervata familiilor cu un buget generos. Dar într-un viitor nu prea îndepărtat probabil că moda cumpărăturilor online de alimente va evolua într-un proces automatizat, frigiderul comandând pentru tine alimentele uzuale. La fel, mașina de spălat își va comanda singură detergentul, cabina de duș – șamponul preferat și tot așa.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button