Tech&ITȘtiri

Samsung ar putea pierde exclusivitatea chipset-ului Snapdragon 8 Gen 2 mai puternic

Samsung au făcut mare vâlvă atunci când au lansat seria de telefoane Galaxy S23. Că au un ecran mai bun, un set de camere mai potent și un chipset special. Mai precis, acesta din urmă este tot un Snapdragon 8 Gen 2, SoC pe care îl utilizează mai multe telefoane de vârf, dar frecvențele pe care cel mai puternic nucleu le poate atinge sunt mai mari. Și, până acum, ăsta a fost unul dintre bilele albe care înclinau balanța în favoarea unui S23 în ochii clienților. Dar situația se poate schimba. Digital Chat Station, un prolific leaker, a detaliat totul într-o postare pe Weibo, rețeaua de socializare folosită în China.

Ei sugerează că acest puternic chipset, „Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy”, ar putea să nu mai fie un exclusiv Samsung mult timp. La ce alte brand-uri de telefoane cu Android ar putea ajunge acest chipset, te întrebi? Deși nu avem prea multe detalii acum, Android Authority sugerează că ASUS, OnePlus și Xiaomi ar putea fi în cursa pentru a include acest chipset special.

Nu vorbim de schimbări enorme între un chipset Snapdragon 8 Gen 2 normal și unul special pentru Samsung care care poartă numele For Galaxy. Principala diferență se ascunde pe partea de CPU, unde modelul For Galaxy are cel mai puternic nucleu tactat la 3,36 GHz, spre deosebire de 3,2 GHz. Deosebirile se văd mai mult în testele sintetice, iar în utilizarea de zi cu zi, diferențele nu sunt prea vizibile.

În afara nucleului principal rapid, Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy este identic cu varianta standard în cele mai multe moduri. A fost folosit același proces de fabricație de 4nm, aceleași 8 nuclee CPU, același GPU Adreno 740. Rămâne de văzut dacă informațiile astea se vor adeveri.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button