Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Samsung a dezvăluit câteva detalii despre viitoarele memorii DDR6, LPDDR6, GDDR6+ și GDDR7

Memoria DDR5 a făcut ochi odată cu debutul noilor procesoare Alder Lake, însă va mai trece o perioadă până când aceasta va fi adoptată în masă. Sigur, acei early adopters s-au pregătit din timp, însă ce ai zice dacă Samsung aduce în discuție viitorul memoriilor, gândindu-se deja la DDR6, LPDDR6, GDDR6+ și GDDR7?

Gigantul sud-coreean a prezentat câteva dintre caracteristicile noilor memorii în cadrul Samsung Tech Day 2021. Pentru DDR6, chiar dacă specificațiile sale n-au trecut prin mâinile celor de la JEDEC, site-ul german ComputerBase oferă și el câteva indicii vis-a-vis de performanțele acesteia. DDR6 ar urma să se lanseze în 2024 și să dispună de viteze de 12,800Mbit/s, cu posibilitate de overclocking până la 17,000Mbit/s, iar în ceea ce privește băncile de memorie, acestea ar urma să ajungă la un total de 64, de patru ori mai multe comparativ cu deja pensionata memorie DDR4.

Samsung GDDR6

Samsung a adus în discuție și propria sa iterație de GDDR6, intitulată GDDR6+, bazată pe arhitectura proprietară 1znm. Noua variantă va crește viteza de la 18,00Mbit/s la 24,000Mbit/s, adică un spor de performanță de 33% comparativ cu rezultatele predecesorilor. GDDR6+ va fi urmată de GDDR7, despre care se spune că va introduce protecție real time în fața erorilor și va beneficia de viteze de până la 32,000Mbits/s.

Pe partea de LPDDR6, Samsung a precizat că obiectivul principal este optimizarea consumului, crescând eficiența cu 20%, dar vitezele vor crește și ele, ajungând la 17,000Mbit/s. Totodată, producătorul a dezvăluit și planurile pentru memoriile HBM3, cele cu lățimea de bandă de 800GB/s și HBM2E, cele cu bandwidth-ul de 450GB/s. La final, compania a planificat lansarea memoriilor HBM3 pentru cel de-al doilea trimestru al anului viitor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button