Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Samsung bate recordul la viteza 5G folosind dual connectivity

În vreme ce lumea (implicit Qualcomm) se pregătește pentru faza a doua a 5G-ului, Samsung este proaspătul deținător al recordului pentru cea mai mare viteză de download, folosindu-se de tehnologia dual connectivity 5G-4G LTE.

Gigantul tech a doborât recordul într-unul din laboratoarele sale din Coreea. Pentru asta, Samsung a făcut uz de o combinație de frecvențe 4G și 5G. Cea dintâi, de 40MHz, a fost completată de cea din urmă, de 800MHz în mmWave. Rezultatul a fost o viteză de 5.23Gbps obținută pe un singur device, grație tehnologiei E-UTRAN New Radio Dual Connectivity (EN-DC).

Într-o delcarație de presă, Samsung menționează că recordul stabilit se datorează și soluțiilor sale end-to-end, regăsite pe smartphone-urile Galaxy S20+, pe dispozitivele radio 4G și 5G – Compact Macro Link – și pe tehnologia G/5G common Core (Link).

În acest sens, compania depășește considerabil pragul de 4.25 Gbps atins anul trecut prin intermediul MU-MIMO (multi-user multiple-input multiple-output). În cadrul noii demonstrații, Samsung explică avantajele tehnologiei E-UTRAN New Radio Dual Connectivity(EN-DC). Aceasta le permite operatorilor să combine frecvențe 4G și 5G care beneficiază de semnal extins, stabilitate și viteză.

Totodată, producătorul sud-coreean s-a bazat pe așa-numita carrier aggregation, o metodă întâlnită în domeniul comunicațiilor wireless care deblochează viteze mai mari pe canale special ajustate pentru o eficiență sporită.

„Cu această demonstrație, noi, cei de la Samsung, suntem mândri că am doborât încă un record pe sectorul rețelisticii, folosindu-ne de data aceasta de puterea unei conectivități duale 4G și 5G, concentrate pe un singur device.” Ji-Yun Seol, vicepreședintele Samsung

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button