RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

S-a dat votul decisiv, internetul este pe cale să se schimbe

În urmă cu câteva minute, în cadrul Parlamentului European a fost supusă la vot noua legislație de copyright pentru piața unitară digitală Europeană. O parte îndelung contestată a noii legislații a fost reprezentată de Articolul 11 și Articolul 13, care au fost văzute ca o amenințare asupra libertății internetului.

Rezultatul votului a fost pentru adoptarea Articolului 11, taxa de link și pentru adoptarea Articolului 13, filtrul de internet.

Acum că legislația a fost adoptată în forma sa curentă, vor trebui să fie puse la punct criteriile exacte pentru implementarea lor, iar anul viitor va mai trebui încă un vot pentru aprobarea sa completă. Viitorul este oarecum incert, deoarece va presupune schimbări masive pentru platformele existente pe internet și modul în care Europenii pot folosi internetul. În cel mai bun caz, doar vom avea doar ocazionalul incident în care o companie americană va încerca să revendice poza cu pisica ta pe care vrei să o pui pe Facebook. În cel mai rău caz, ne putem lua rămas bun de la comunitățile open source, de la distribuirea liberă și legală a conținutului creat de către indivizi, și ne îndreptăm către un internet scindat.

Un comunicat oficial al Parlamentului European ar trebui să fie disponibil în curând.

[Julia Reda 1, 2]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button