PC

RX Vega este aproape lansat, dar când vom vedea plăci video de la parteneri?

Așa cum v-am anunțat de ieri, RX Vega va fi lansat în mai puțin de două săptămâni. Dar vom găsi în magazine produsele cu care ne-au obișnuit partenerii tradiționali AMD?

Așteptarea aproape a luat sfârșit; cu toate astea, puțini producători și-au anunțat noile modele RX Vega. Este surprinzător cât de puțină vâlvă au făcut firmele constructoare de plăci video în jurul noului model de la AMD. Ultimul model de vârf destinat gaming-ului a fost R9 Nano. Cum au trecut aproape 2 ani de la lansarea sa, ai crede că producătorii se iau la întrecere care mai de care să-și anunțe noile lor modele. Surprinzător, acest lucru nu se întâmplă.

AMD are câțiva parteneri care fabrică plăci video exclusiv pentru ei. Printre aceștia se numără Sapphire, XFX și Power Color. Mai au de asemenea contracte de colaborare și cu unii producători care lansează modele atât bazate pe tehnologii AMD cât și Nvidia. Cei mai de seamă sunt Asus, Gigabyte și MSI. Până în prezent ne-am fi așteptat ca producătorii care dețin exclusivitatea să anunțe ceva, dar nu a fost cazul.

Sapphire a anunțat 3 plăci RX Vega, dar niciuna nu beneficiază de o soluție de răcire diferită de ce a prezentat deja AMD. Ținând cont că acest producător ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu soluții de răcire impresionante, sperăm că această ambalare nu va fi singurul lor efort pentru RX Vega. De fapt, judecând după pozele prezente pe site-ul lor, modelele Sapphire arată aproximativ la fel cu ce ne-a prezentat AMD în weekend.

Nici XFX sau Power Color nu stau mai bine. Pe site-ul XFX există un banner mare cu logo-ul RX Vega, dar acesta nu face altceva decât să redirecționeze spre site-ul AMD. Power Color au făcut același lucru ca și Sapphire: și-au pus logo-ul pe cutia produsului, în rest au lăsat totul neschimbat.

Dacă e să aruncăm o privire la brandurile care produc plăci și pentru Nvidia, vom observa că nici acolo lucrurile nu stau cu mult mai diferit. Gigabyte recurge la același reskin la care au apelat atât Sapphire cât și Power Color. Măcar ambalajul lor e ceva mai variat decât cele anterioare.

La momentul publicării acestui articol, site-ul MSI nu a pomenit încă niciun cuvânt despre RX Vega, rămâne de văzut dacă vor veni cu ceva inedit sau vor merge pe același drum bătătorit de ceilalți producători.

Singurii care au depus un efort suplimentar în această direcție au fost Asus. Ei au declarat că vor lansa pe 14 august aceleași modele pe care le-am văzut și la ceilalți parteneri AMD, dar au anunțat că lucrează deja la o variantă Republic of Gamers Strix RX Vega 64, care va fi lansată în luna septembrie.

Știm deja că noul model va include tehnologia de răcire Asus MaxContact GPU și că va avea 3 venitilatoare care vor ajuta la disiparea căldurii. Nu se știu încă mai multe detalii legate de prețul și specificațiile plăcilor Strix, dar Asus cu siguranță vor veni cu noutăți în curând.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button