ȘtiriTech&IT

RTX 4080 SUPER se apropie, AI-ul acaparează Windows și inovația Nokia G22

Rezumatul săptămânii 23-29 octombrie

Ah, e luni. Prima zi a săptămânii și una pe care mulți o urăsc, dar care poate fi făcută mai bună dacă ești la curent cu cele mai mișto și interesante știri din ultimele șapte zile. Că știi cum e, trebuie să ai un subiect de vorbă cu colegii în pauza de cafea. Astea fiind spuse, ca de obicei, este rolul meu să te pun în temă cu tot ce s-a întâmplat nou în domeniul tehnologiei.

Și începem cu nimeni alții decât Nvidia, care par să fi luat o pagină din cartea RTX 2000 și se pregătesc să lanseze un refresh pentru RTX 4080, una dintre cele mai puternice plăci video de pe piață. Spre deosebire de placa standard, RTX 4080 SUPER ar putea veni cu mai multă memorie VRAM, de la 16GB la 20GB, un boost binevenit într-o eră în care jocurile video necesită din ce în ce mai mult VRAM. Apoi este chestiunea chip-ului folosit, pentru că am putea vedea pe RTX 4080 SUPER același chip folosit și pe fratele mai mare, RTX 4090. Toate detaliile le găsești în articolul lui Aurelian de pe site.

Acum schimbăm registrul și vorbim despre Windows. Conform lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, butonul Start pe care îl cunoaștem atât de bine ar putea fi înlocuit de Windows Copilot, un sistem alimentat de inteligența artificială care ar trebui, în teorie cel puțin, să ne facă viața mai ușoară. Ce înseamnă asta și dacă e de bine sau de rău afli din articolul nostru dedicat pe acest subiect.

Ultima dar cu siguranță nu cea din urmă știre de azi este realizarea fantastică a telefonului Nokia G22. Pe scurt, telefonul a fost inclus în clasamentul celor mai bune invenții ale anului de către revista TIME, o performanță demnă de laude. Principalul motiv are legătură cu reparabilitatea telefonului, un focus important pentru Nokia G22. Mai multe detalii și alte invenții interesante incluse în clasament găsești în articol.

Review-ul săptămânii este despre noua tabletă de la Samsung, pe numele ei Tab S9 FE. Cu niște specificații mai slabe dar cu un preț foarte bun, noua tabletă a coreenilor este multe pentru mulți oameni, și este poate un best-buy în segmentul ei. Recenzia completă o găsești, bineînțeles, aici.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button