GamingPC&Consoles

Au apărut pe internet scorurile din testele sintetice făcute cu RTX 4080

După ce placa video a celor de la NVIDIA, pe numele ei RTX 4090, a spulberat orice alt chip grafic disponibil pe piață când vine vorba de performanță, consum și preț, urmează să vină și rândul fratelui mai mic, RTX 4080, să ne arate de ce e în stare.

Deși RTX 4080 nu a fost lansată oficial, asta nu înseamnă că nu au apărut primele leak-uri cu rezultatele testelor sintetice la care reviewerii au supus placa. Inițial, publicația VideoCardz a dezvăluit că RTX 4080 a obținut niște scoruri respectabile în Geekbench 5.

rtx 4080 rezultate

Din asta rezultă că RTX 4080 este cam cu 35% mai rapidă în acest test față de RTX 3080, și cu 10% mai rapidă față de vârful de gamă al generației trecute, RTX 3090Ti. Deși acest boost de performanță sună bine, trebuie să menționez faptul că testul Geekbench este unul relativ ușor și, de cele mai multe ori, ventilatoarele plăcii video testate nici măcar nu pornesc. Și deși asta nu descalifică din start acest test, pentru că și el are locul lui, este ceva ce trebuie luat în considerare.

Și la partea bună abia acum ajungem. La doar câteva ore după ce scorurile de mai sus au fost scurse pe internet, un leaker cu o reputație destul de bună când vine vorba de plăci video a publicat rezultatele obținute de un RTX 4080 în 3DMark Time Spy, iar cifrele sunt uluitoare.

Conform VideoCardz, RTX 4080 este, în medie, cam cu 53% mai rapid față de un RTX 3080 în Time Spy, și cu 32% mai rapid decât RTX 3090Ti, cea mai rapidă placă din generația trecută. Cu toate astea, vedem că placa RTX 4090 este cam cu 36% mai rapidă decât fratele ei mai mic, RTX 4080, în testul Time Spy Extreme 4K, ceea ce este încă o demonstrație a puterii vârfului de gamă NVIDIA. Las tabelul mai jos pentru a putea compara rezultatele:

rezultate RTX 4080
Sursa: VideoCardz

Ca la orice leak, cifrele de mai sus nu trebuie luate ca literă de lege, și va trebui să așteptăm lansarea oficială pentru a putea vedea cu ochii noștri de ce este capabilă 4080. Că tot veni vorba, cu siguranță o să le testăm și noi pe YouTube, așa că ține un ochi aici dacă vrei să vezi placa în acțiune, atunci când se lansează.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button