Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA le-a cerut partenerilor să pună pe hold producția de RTX 3090 Ti

Anul 2022 a început în forță cu CES 2022, un eveniment în cadrul căruia am putut vedea pentru prima dată o mulțime de produse foarte interesante. Printre companiile prezente în cadrul expoziției s-a regăsit și NVIDIA care ne-a prezentat noul său flagship: GeForce RTX 3090 Ti. Iar la scurt timp după anunț, se pare că producătorul și-a rugat partenerii să pună pauză producției.

TweakTown a fost prima publicație care a realizat un articol pe acest subiect, însă nimeni nu a putut oferi și o explicație. Ceva mai târziu, vestea nu a fost doar susținută, ci îmbogățită de VideoCardz. Aceștia au avut de adăugat că punerea pe hold a producției de RTX 3090 Ti este cauzată de probleme hardware și de BIOS.

O dată de lansare care s-a tot învârtit printre grupurile de pasionați hardware este 27 Ianuarie 2022. Din nefericire pentru aceia care chiar așteptau această lansare, ne mai despart mai puțin de două săptămâni de ziua zero. Iar problemele hardware și legate de BIOS pot indica o situație mai gravă decât pare la prima vedere. Este cu atât mai greu să ne dăm cu părerea, cu cât NVIDIA nu ne-a oferit nici măcar o listă de specificații pentru noua GeForce RTX 3090 Ti.

Tot ce știm până în acest moment este că placa va oferi „40 TFLOPs pentru shadere, 78 TFLOPs pentru ray tracing și suma impresionantă de 320 TFLOPs pentru modulul de AI„. Cantitatea de memorie video rămâne neschimbată, astfel vom primi tot 24GB GDDR6X cu o rată de transfer de 21 GT/s. Acum rămâne să vedem dacă se va schimba de la ultima apariție a plăcii din cadrul E3 2022. Un lucru este cert: NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti va fi o placă video extrem de scumpă și rară, așa că simplul proces de achiziție a uneia s-ar putea dovedi o provocare imensă.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button