Tech&ITȘtiri

Aspiratorul tău Roomba poate fi folosit ca o cameră de supraveghere

Acum ceva timp am avut ocazia să testăm un super aspirator robot de la iRobot, pe numele său Roomba Combo j7+, și trebuie să recunosc că am fost impresionat de toate funcțiile pe care dispozitivul le are. Acum însă, pe lângă capabilitățile sale impresionante de aspirare și curățare, robotul Roomba a primit un update care îl transformă în cameră de supraveghere. How cool is that?

Practic, atunci când nu ești acasă și vrei să vezi ce mai distrug animalele tale de companie sau ce mai fac copiii, tot ce trebuie să faci este să te înrolezi în programul beta al aplicației de pe telefon și să actualizezi programul. Apoi, o nouă opțiune care te lasă să vezi un live feed direct din camera robotului va apărea în meniu.

Inițial, opțiunea asta a fost lansată aproape de finalul anului trecut, dar faza aceea de testare era cu circuit închis. Oh, și mai e o limitare. Ca să poți să folosești funcția trebuie să te afli în Statele Unite. Acesta din urmă hop va fi eliminat ceva mai târziu, pe măsură ce sistemul este rafinat, iar iRobot spune că nu mai avem mult de așteptat până când „Remote Check In” (aș cum este numită funcția) va fi disponibilă în restul lumii.

Sigur, al tău Roomba nu va înlocui un sistem de camere de supraveghere tradiționale. În primul rând, ca să activezi funcția trebuie să intri tu manual în aplicație și să o pornești, spre deosebire de camerele de luat vederi tradiționale care se pot activa la sunet sau mișcare. În plus, un alt dezavantaj inerent este poziționarea camerei. Practic, așa nu vei putea vedea dacă ai lăsat aragazul pornit sau dacă ți-ai uitat portofelul pe masă, dat fiind că robotul merge pe jos.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button