Știri ITRSS PaginaDeMedia

Românii abonați la Digi au rămas aseară fără internet

Mulți dintre noi suntem conectați la internet permanent, fie pe calculator, fie pe telefon sau alte dispozitive inteligente. Așadar ne panicăm când ceva merge prost, iar aseară s-a întâmplat fix asta. Abonații Digi au avut parte de un downtime de circa 10-15 minute în care conexiunea le-a jucat feste. Întâmplarea a avut loc în jurul orei 21:50 când majoritatea eram acasă, conectați.

Problema s-a resimțit în toată țara și mulți oameni (inclusiv eu) au dat inițial vina pe aparatură. Se pare că situația a venit de la Digi, însă tehnicienii din cadrul companiei s-au mișcat foarte repede și în maxim 15 minute situația a fost remediată. Aparent, aceasta s-a manifestat diferit în mai multe regiuni. În Sectorul 6 din București internetul „a picat” pentru o fereastră de două-trei minute, însă performanța acestuia a fost la pământ vreo 10 minute, timp în care abonamentul de 1Gbps îmi oferea viteze de câțiva kb/s.

Din primele rapoarte, se pare că problema a fost resimțită de locuitorii din București, Iași, Tulcea, Târgoviște, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Brașov și Craiova. Reprezentanții Digi nu au oferit încă o explicație, dar este important că problema s-a rezolvat repede. Situația ar fi fost ceva mai dificilă dacă se întâmpla în miezul zilei când oamenii care lucrează online ar fi fost afectați mai puternic. Din fericire, internetul de la Digi a fost indisponibil seara, când majoritatea eram acasă și fie ne jucam (pff), fie vedeam filme pe Netflix sau dormeam.

Treaba asta cu Digi s-a rezolvat repede însă și mulți fie n-au observat, fie nici măcar nu erau conectați în acel moment. O problemă asemănătoare dar la scară mult mai mare a apărut în Decembrie când serviciile Google au fost picate vreo oră și au revenit în trepte. Ați resimțit picajul de aseară și în alte județe în afara celor menționate?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button