PC

Roccat Renga Review – Calitate si confort pentru toate buzunarele

O pereche de casti de gaming in general inseamna munca asidua inainte de achizitionare. Sunt gusturi si gusturi, iar asta face producatorii sa experimenteze si sa aduca pe piata noi tehnologii si forme. Doua dintre aceste necesitati sunt greautatea scazuta si pretul, gamerii cautand un compromis financiar si confort. Lucruri pe care Roccat Renga le impleteste cu succes.roccat-renga

Castile se prezinta cu un design destul de minimalist si o constructie executata cu mult plastic, piele falsa si ceva metal. Metalul este una din trasaturile cele mai importante ale acestui headset, oferind suficienta intarire cat sa nu fie pericolul ca cele doua cupe din plastic sa se detaseze la cel mai mic impact. Banda de susținere este usor de ajustat si are in sine intarire cu sarma, pentru a ii asigura ceva rezistenta. Singura problema ar fi cupele in sine. Datorita designului lor deschis si a materialelor folosite, este recomandabil sa nu incercati sa exercitati prea multa forta asupra lor.roccat-renga-2

In uzul zilnic, Renega nu prezinta o problema, fiind o pereche de casti extrem de usoara.  Nu veti avea probleme cu dureri de cap dupa utilizare prelungita si nici nu exercita presiune asupra urechilor. Desigur, de la un caz la altul s-ar putea sa aveti nevoie de ceva timp pentru adaptare la forma cupelor.

In ceea ce priveste partea tehnica, Renga are specificatii pe cat se poate de standard pentru acest segment, nu veti gasi nimic remarcabil doar citind cifrele de pe cutie. Insa cele doua difuzoare de 50 de milimetri sunt printre cele mai reusite pe care le veti gasi la acest pret. Sunt capabile sa redea un sunet placut, cu impresia unui spatiu mai larg, din cauza designului deschis, dar au probleme in ceea ce priveste redarea basului. Veti observa asta in special la explozia grenadelor in CSGO si in cam fiecare alt joc de razboi. Nu exista foarte multa forta. Mai sunt si ceva dificultati cu redarea catorva frecvente mai inalte, care au tendinta sa se invaluie restul sunetului. Insa in jocuri, nu ar trebui sa observati probleme mari, doar ca muzica va avea o textura diferita fata de cea obisnuita.

Microfonul rabatabil este de tipul omnidirectional, iar bratul are ceva flexibilitate, permitand intr-o anumita masura ajustarea sa. Calitatea sunetului nu este grozava, dupa cum se intampla adesea la majoritatea microfoanelor de pe casti. Pentru comunicare in jocuri, pentru discutii pe Skype si Discord isi va face treaba, desi probabil va trebui sa aplicati in prealabil optiunea de microphone boost. Microfonul poate fi oprit, la nevoie, multumita butonului de mute care poate  fi gasit langa setarea de volum atasata de cablul castilor.

Roccat Renga are compatibilitate din cutie cu PC si Playstation 4, iar la nevoie puteti atasa conectorul integrat pentru a transforma cele doua conexiuni de 3.5mm intr-una singura cu 4 pini, pentru a folosi acest headset la un telefon sau la un laptop care dispune de un singur conector pentru un jack audio.

Avem aici ceva ce se poate numi un headset de buget. Poate pentru unii pretul tot va parea mare, apropiindu-se pe alocuri de 200 de lei, dar vorbim totusi de o pereche de casti capabila sa ofere sunet de calitate. Solutii mai ieftine veti gasi, cu siguranta, dar pe acest segment de pret, Renga s-ar putea chiar spune ca exceleaza. Nu ca ar trebui sa considerati castile ca fiind cele mai bune facute vreodata, o pereche dintr-un rang de pret mai mare, de la un producator de echipament audio oferind observabil superior. Dar pentru cat costa, solutia Renga facuta de Roccat este departe de a fi o alegere rea.

Tags

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close