PC

Roccat Nyth Review

Unul din dezavantajele soarecilor de razboi ganditi pentru MMO-uri este amplasamentul butoanelor, de cele mai multe ori fiind nevoit sa te conformezi cu ceea ce producatorul considera ca este ergonomic. Nu si in cazul lui Roccat Nyth, un mouse pe care producatorul german l-a gandit pentru a satisface aceasta cerinta de piata tot mai presanta… mai exact, optiunea de a edita butoanele laterale dupa bunul plac pe un mouse.

Nyth este un mouse un pic mai high tech daca doriti, facand uz de cele mai noi tehnologii pentru a putea livra un soarec cat se poate de confortabil. Gandit atat pentru confort, mouse-ul impresioneaza inca de cand ai cercetat cutia cu accesorii, Roccat adaugand pe langa mouse si o serie de butoane modulare si un finger rest, atat partea stanga, unde se afla finger rest-ul de obicei, cat si butoanele in sine putand sa fie detasate si schimbate. Aici Roccat spera sa acapareze un segment de piata extrem de exigent!

Mouse-ul vine cu 3 randuri a cate 4 butoane laterale, care pot fi schimbate si aranjate dupa bunul plac, putand fie sa alegi un set de butoane normale pentru partea superioara, butoane duble pentru mijloc si sa acoperi ultimul rand, astfel in loc de 12 butoane, ai doar 8. Un pas in fata in acest tip de soareci, mai ales ca in timpul utilizarii ne-a placut atat textura butoanelor, dar si faptul ca se pot printa 3D in acest moment, existand chiar si o comunitate de modelatori care au realizat o groaza de butoane pentru mouse. Compania germana se lauda cu faptul ca Roccat Nyth se poate aranja in 18,369 de combinatii. Existand si ceea ce producatorul numeste Nyth configurator.

Cei familiari cu produsele Roccat s-ar putea sa recunoasca o serie de optiuni implementate pe acest mouse, precum ROCCAT EASY-SHIFT[+], IN-SWITCH sau ROCCAT TALK FX. Iar acestea sunt doar cateva dintre functiile ce integreaza mouse-ul in ecosistemul Roccat. Dar mai intai sa explicam si ce inseamna acest ecosistem.

In principiu, producatorul german are si el, ca si alte firme prezente pe piata, o serie de programe menite sa intampine o serie de necesitati ale gamerului. Fie hardware, fie software. ROCCAT EASY-SHIFT[+] este o functie care  permite multiplicarea functiilor butoanelor (comenzi simple sau macro); numarul de configuratii hardware si software posibile pentru Nyth ajunge la un uimitor 1024. FIN-SWITCH spre exemplu iti da optiunea de a avea mai multe butoane utilizabile o singura data, putand sa schimibi oranduirea folosind un  singur buton amplasat pe partea superioara a mouse-ului. 

Bun, acum ca l-am ridicat in slavi pentru modularitatea butoanelor, hai sa discutam si despre finger-rest-ul detasabil si forma mouse-ului. Doua aspecte destul de importante, aproape la fel de importante pe cat performanta. Incepem cu finger-rest-ul, care vine in doua moudele, abele care se prind de sasiul mouse-ului cu ajutorul unui magnet destul de trainic.

Roccat a incercat sa ofere utilizatorului cat mai multa modularitate in cazul lui Nyth, iar finger-rest-urile sunt unul din acesti pasi intreprinsi pentru a asigura confortul maxim dorit. Noi ne-am inteles de minune cu ce traditional, simplu, care nu extinde suprafata pe care iti sta degetul mic.  Totusi, pe langa acesta mai exista unul care te lasa sa iti intinzi mana pe tot mouse-ul, in esenta, sporind confortul. Mai mult, daca cele doua rest-uri nu sunt pe placul tau, iti poti pur si simplu realiza unul, design-ul modular permitand printarea si atasarea unui rest dupa cum doresti tu. 

Daca tot am discutat despre performanta, hai sa intram si in partea hardware a acestui mouse, Roccat alegand in cazul acestui produs sa opteze pentru un senzor laser Twin-Tech R1 la 12000 dpi. Pentru un soarec destinat in special MMO-urilor si MOBA-urilor, senzorul nu este atat de important, totusi, Roccat s-au chinuit sa ofere totusi un senzor usor de customizat in functie de client, software-ul fiind un aliat de nedajde.

Swarm este raspunsul celor de la Roccat la toate tweek-urile necesare pentru a face un mouse sa functioneze asa cum doresti tu. Practic acopera toate platformele relevante si dispozitivele, incorporandu-le intr-o interfata simpla de inteles, care te lasa sa iti setezi viteza orizontala, verticala, double click-ul sau sensibilitatea senzorului, putand astfel sa ajutezi functionalitatea. 

Sunt cateva elemente care totusi nu recomanda acest mouse, unul dintre ele fiind greutatea. Sigur, asa cum am spus este un mouse destinat jucatorilor de MMO si MOBA, dovada si numarul impresionant de butoane. Dar, asta il face si un mouse cu o greutate de 120 de grame, lucru care il pune cu 20 de grame peste limita admisa ideala pentru soareci. In rest, este unul, daca nu cel mai bun, soarec de razboi destinat in principal jucatorilor de RPG-uri online si care necesita extrem de multe butoane. Caz in care, chiar nu trebuie sa te uiti mai departe de acest Roccat Nyth

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button