PC

Roccat ISKU – Tastatura de tastatura…de gaming!

Lumea gaming-ului pe PC se invarte in jurul multor componente si periferice, si in fiecare domeniu exista atât produse bune cât şi produse…mai puţin bune. Roccat este unul din brand-urile de top şi produsele lor se adresează cel mai adesea utilizatorilor cu pretenţii.

Fie că vorbim despre mauşi sau tastaturi, brand-ul a început să devină din ce în ce mai important pentru utilizator. A te simţi apropiat de o firmă ce produce periferice a început să semene cu a face parte dintr-un partid politic. Parcă te regăseşti în viziunea lor asupra gaming-ului şi parca ar vorbi în locul tău atunci când lansează ipoteze despre cum ar trebui folosite produsele lor. Roccat ISKU este o tastatură de gaming de dimensiuni normale ce aduce pe lângă un confort bun şi o multitudine de caracteristici interesante.

Fie că vorbim despre profilele pentru tastele macro sau despre poziţionarea lor, ISKU iese în mod clar în evidenţă. De departe cea mai interesantă caracteristică a acestei tastaturi o reprezintă cele 3 taste macro de sub spacebar. Nu numai că ne permite să înregistrăm macro-uri on the fly, aşa cum face orice tastatură care se respectă, dar ne permite să şi combinăm comenzile tastaturii cu ale mausului prin tehnologia Roccat Talk. Ca tot veni vorba de macro-uri: tin să vă mărturisesc că am fost plăcut impresionat să găsesc în sotfware-ul tastaturii şi alte opţiuni pentru tastele de macro-uri. Da, se pot defini nenumărate combinaţii cu timing-uri după placul utilizatorului, însă exista ceva ce îi va încânta si pe cei ce doresc să joace la fel cum o fac profesioniştii. După cum bine ştiţi, la un nivel mai înalt se joacă cunoscând foarte bine timing-urile. De exemplu, prima armura în nu ştiu ce joc apare după 55 de secunde de la startul jocului. După ce a fost luată de către tine sau de catre un inamic aceasta va reapărea după 90 de secunde. Ei bine, Roccat permite folosirea tastelor pentru macro-uri drept cronometre. Se poate alege absolut orice timp, chiar şi 53 de secunde. După ce se alege timerul dorit, de exemplu 5 minute pentru Blue Buff în League of Legends şi se apasă acel buton, software-ul te va anunţa cu voce tare: „timer activated!” iar atunci când mai sunt 10 secunde până la expirarea timpului va începe să numere invers.

Partea cea mai bună a acestei opţiuni este că nu aglomerează ecranul cu informaţii, însă este posibil să vă deranjeze acel numărat mai ales dacă joci un joc în care depinzi foarte mult de sunet precum în Counter Strike sau Unreal Tournament. Preţul tastaturii Roccat ISKU Illuminated poate părea mare pentru că există şi opţiuni mai ieftine, însă nenumăratele posibilităţi de customizare o fac să merite cei 400 de lei cu vârf şi îndesat!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button