MORE

Riffle este mai sigur si de 10 ori mai rapid ca Tor

Tor este un sistem folosit destul de des de oameni care isi valorifica intimitatea pe internet, dar are doua mici dezavanaje. Tor este lent si a cam fost in mod repetat penetrat de autoritati. Dar o alternativa se afla la orizont care ar trebui sa rezolve aceste probleme.

Cativa cercetatori de la MIT si de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne au pus la punct un nou tip de retea informatica, in stare sa ofere atat un factor de anonimat, dar fara a sacrifica la fel de mult viteza de transfer ca Tor.

Reteaua cu pricina se numeste Riffle si functioneaza printr-o tehnologie numita Mixnet. Asta presupune ca serverele care fac parte din retea sa faca in mod constant permutari cu ordinea traficului primit, inainte de a-l directiona mai departe. Pe langa asta mai sunt si cateva alte straturi traditionale de securitate si criptare, similare cu cele folosite de Tor, doar ca totul functioneaza la viteze de cam 10 ori mai mari ca ceapa preferata a internetului.

O aplicatie practica pentru Riffle inca nu exista, dar probabil se va gasi cineva care sa puna in functiune o retea de acest tip in viitorul nu foarte indepartat.

Daca vreti detalii, puteti citi documentatia aferenta.

[Extreme Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. MegaNet proiectul a lui Kim Dotcom, daca se va adeveri ar fi un success imens si mai sigur pentru utilizatori de internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button