ReviewsGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia
Trending

Review Watch Dogs Legion – Londra este noul tau loc de joaca

Platforma de Test: PC

Seria Watch Dogs a fost mereu recunoscuta pentru promisiunile facute. Din nefericire nu a livrat de fiecare data, iar primul joc a fost un fiasco. A fost precedat de un sequel ceva mai ok la vremea sa, iar astazi vorbim despre Watch Dogs Legion. Cel mai nou titlu din serie care vrea sa ne sparga firewall-ul cu noutatile aduse si sa ne inghenunchieze sistemele cu grafica sa imbunatatita de Ray-Tracing. Oare va reusi sa faca ceea ce isi propune?

Actiunea lui Watch Dogs Legion se muta din Statele Unite ale Americii. Dupa San Francisco-ul superb portretizat de Watch Dogs 2, de data aceasta ajungem in Londra. Asa cum o descrie si jocul, capitala Regatului Unit este recunoscuta pentru modul in care se adapteaza. A supravietuit de-a lungul istoriei la pandemii, incendii, bombardamente si de fiecare data s-a ridicat din ramasite pentru a deveni si mai puternica. Cam asa incepe si povestea jocului, iar Londra este inca o data lovita de atacuri. De data aceasta, o serie de bombe distruge cateva locatii din capitala britanica iar atentatele le sunt atribuite hackerilor de la DedSec.

Vei afla inca din primele misiuni ale jocului ca toata aceasta actiune a fost o inscenare. In consecinta, membrii DedSec sunt vanati de o grupare militara privata numita Albion. Planul acestora este insa mult mai sumbru de atat, iar pe langa controlul complet al populatiei, acestia vor sa dezvolte drone care sa elimine automat orice „amenintare”. Daca cumva va suna cunoscuta toata treaba asta, nu va inseala mintea. Scenariul este imprumutat, ca sa nu folosesc alt cuvant, de la Captain America: The Winter Soldier. Si mai mai ca as fi sarit peste acest detaliu, dar se intampla ca ma uit chiar acum la filmele din universul cinematic Marvel.

L33T 4 L1F3

Watch Dogs Legion duce gameplay-ul open world combinat cu abilitatile de hacking mai departe. Daca primul joc il puteai parcurge fara sa fii nevoit sa „spargi” vreun sistem, iar in al doilea impactul era destul de mic, de data aceasta lucrurile stau diferit. Sau cel putin asta am simtit eu jucand. Abordarea misiunilor este in continuare o chestie de preferinte si poti sa iti creezi o tactica, parcurgand obiectivele stealth, fie sa intrii peste adversari in baza, sa activezi toate capcanele ca sa creezi distrageri si sa castigi o fereastra in care sa-ti descarci AK 47-le din dotare in ei. Iar unde jocurile trecute aveau cate un protagonist, de data aceasta libertatea este si mai mare.

Acesta este momentul in care descoperi planurile malefice ale Albion

Asta se datoreaza sistemului de joc care iti permite sa recrutezi orice NPC. Odata ce acesta este de partea ta, poti face swap si sa joci in pielea acelui personaj. Schimbarea de personaje este foarte interesanta, intrucat fiecare are abilitati distincte. Spre exemplu, eu mi-am alcatuit o echipa echilibrata. Am un politist care imi va scoate colegii din inchisoare mai rapid. Alaturi de el, un paramedic care scade timpul de asteptare atunci cand unul dintre personaje este ranit. Un spion foarte util cand am misiuni stealth si nu am chef de adversari, un muncitor de pe santier pentru drone cu care ma pot infiltra aerian intr-o baza inamica si inca doi enforceri cu care pot intra ca Rambo intr-o locatie si imi fac drum printre adversarii imprastiati pe jos.

Fata de jocul precedent din serie, Watch Dogs Legion nu are cine stie ce imbunatatiri pe partea de arme. Acestea se simt decent, sunt usor de folosit si multi oricum le vor ignora. Daca doresti sa fii stealth pana la capat poti folosi linistit hacking-ul si o abordare mano-a-mano a luptelor. Varietate exista insa, astfel am un om in echipa care are in dotare un AK-47 si un aruncator de grenade. Cateodata simt nevoia sa trec mai usor printr-o misiune, iar abordarea stealth e ceva mai dificila.

Londra este un oras imens si in joc este impartit in mai multe cartiere. Vei avea ocazia sa treci prin fiecare si pe masura ce indeplinesti niste misiuni secundare, vei atrage locuitorii de partea DedSec. Misiunile in sine sunt repetitive, dar sunt foarte usor de indeplinit si nu vor deveni plictisitoare. Misiunile principale nu vor lua niciun premiu pentru storytelling, insa povestea este decenta si te va tine destul de prins in actiune incat sa vrei sa termini jocul. Iar ca sa revin pentru o secunda la Londra, orasul poate fi parcurs in mai multe moduri: fie alegi sa calatoresti cu masina sau motocicleta, fie cu o drona de marfa ori cu noutatea din Watch Dogs Legion, metroul. Daca te afli in apropierea unei guri de metrou poti calatori rapid pana la o alta gura de metrou din apropierea locatiei la care vrei sa ajungi.

Masinile in sine se controleaza prost si de multe ori am preferat sa ma misc prin alte mijloace. Cred ca cea mai stresanta chestie este camera care are prostul obicei sa plece aiurea dupa vehicul in momentul in care iei curba. Asta poate sa-ti dea dureri de cap la propriu daca ai rau de miscare si cred ca Ubisoft ar trebui sa arunce o privire la treaba asta.

Watch Dogs Legion are Ray-Tracing, dar te poti lipsi de el

Am jucat Watch Dogs Legion timp de vreo trei ore acum cateva luni. Sesiunea a fost oferita de Ubisoft si am vazut pentru prima data ce poate oferi jocul in materie de grafica. Atunci eram foarte incantat si credeam ca pana in momentul lansarii aceasta va fi imbunatatita si mai mult. Ce am primit in schimb, imi pare a fi un downgrade fata de ceea ce am jucat atunci. In timp ce texturile arata mai bine si parca si personajele sunt mai putin plastic si mai mult piele, feeling-ul total parca nu mai este acelasi.

Apoi mai este suportul pentru RTX de la NVIDIA. Si aici este cam aceeasi situatie: in demo-ul jucat de mine, Ray-Tracing-ul m-a lasat masca. Dupa care a venit momentul sa il joc pe configuratia proprie (mai puternica decat cea de la Ubisoft) doar ca sa observ diferente. Si acestea nu prea sunt schimbari in bine. Ray-Tracing-ul este implementat la nivel de reflexii, insa afecteaza foarte puternic performanta fara sa aduca cine stie ce imbunatatiri vizuale. In plus, DLSS exista, ba chiar in patru variante, dar niciuna nu pare sa functioneze la fel cum o face in alte titluri. Aici cred ca vorbim de probleme de implementare la nivel de engine si sunt foarte curios cum va evolua jocul dupa lansare.

Problemele continua si pe partea audio, astfel am observat o inconsistenta destul de mare. Ma voi lega in principal de muzica intrucat restul este cam irelevant din punctul meu de vedere. Vocile personajelor par foarte generice si fara un protagonist, sincer nu prea imi pasa de cei pe care ii recrutez. Mi-a placut insa ca in functie de etnie accentul difera. Spre exemplu, un nigerian „va strica” engleza mai mult decat un neamt. Dar in fine; muzica e punctul aici. Alegerea melodiilor este foarte prost facuta. Varietate exista si ai de la muzica clasica pana la punk si chiar hardcoreala, doar ca alegerile par facute de un om care nu asculta aceste genuri. Interesant este ca muzica se aude atunci cand esti in masina, iar cand cobori continua in surdina. Problema este cand urci inapoi si volumul nu mai urca, iar melodia suna de parca o auzi tot din exterior. Momentele acestea cam rup din fluxul gameplay-ului.

Optimizarea nu este deloc fericita, iar Watch Dogs Legion s-a dovedit foarte greu de rulat chiar si pe o placa video NVIDIA GeForce RTX 3080. Cel putin inainte de noul driver Game Ready. Dupa lansarea acestuia, lucrurile s-au imbunatatit, insa in continuare vad cum am drop-uri imense in momente in care nu ar trebui sa se intample asta. Si jur ca ma depaseste grav cum reusesc sa vad masini care apar si dispar din trafic, chiar daca am jocul la Ultra si distanta de randare este la maxim.

Nu e slab daca te distrezi cu el, nu?

Daca ar fi sa judec dintr-o perspectiva tehnica si sa iau in considerare si originalitatea jocului si tot ce face bine si rau, as spune din start ca Watch Dogs Legion este un joc mediocru. Optimizare defectuoasa, grafica nu foarte bine finisata, povestea originala ca un fotbalist ras pe parti si o serie de bug-uri si probleme specifice Ubisoft. Dar ceva ma opreste din a face asta, iar acesta este gameplay-ul. M-am decis sa trec putin cu vederea anumtie aspecte negative din simplul motiv ca jocul este amuzant. Nu se ia prea in serios si chiar te poti distra in lumea sa. Iar Londra ofera un cadru foarte bun pentru asta.

Review Watch Dogs Legion
Ubisoft a inclus si un mic Easter Egg in care personajele pot face Leap of Faith, la fel ca in Assassin’s Creed

Ce vrei de la un joc; grafica realista si atentie sporita la detalii, alaturi de o experienta fara probleme tehnice? Daca raspunsul este da, Watch Dogs Legion nu prea este pentru tine; sau nu momentan, pana nu sunt rezolvate problemele de natura tehnica. Esti genul caruia ii place sa se distreze si sa aiba libertatea de a face de capul lui misiunile, fara sa fie tras de maneca? Atunci mi te asemeni si vei avea parte de ore bune de distractie cu acest titlu.

Verdict!

Poveste - 6.5
Gameplay - 9
Grafica si Sunet - 8

7.8

De jucat

Watch Dogs Legion este un titlu bun, al carui farmec este insa stirbit de probleme de natura tehnica. Acesta este un lucru prost, nu ma intelegeti gresit, dar in acelasi timp este ceva care poate fi reparat prin actualizari. Daca merita cumparat? Ei bine, cred ca Ubisoft a facut o treaba destul de buna cat sa-si merite cei 60 de euro, iar eu m-am distrat ore bune prin Londra foarte colorata oferita de joc.

User Rating: 3.39 ( 4 votes)

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button