TECHReviewsRSS PaginaDeMedia

Review Tenda Beli SP3 – Cât de inteligentă poate fi o priză?

Până de curând mi se păreau foarte high-tech prelungitoarele care au pe ele porturi USB. Așa că mare mi-a fost mirarea că există prize inteligente. Prima astfel de jucărie pe care am pus mâna este Tenda Beli SP3 și alături de aceasta vreau să îmi răspund atât mie, cât și vouă, la întrebarea: „Cât de inteligentă poate fi o priză?” Așa că haideți să o scoatem din cutia ei în care găsim, ei bine, priza inteligentă și documentația aferentă. Priza în sine are un aspect complet neatrăgător care nu o va face să iasă în evidență sau să câștige concursuri de product design. În schimb, ținând cont că este ceva pe care îl vei vedea doar tu când îl bag în priză, nu prea cred că este important acest aspect.

Iar acest design butucănos înseamnă și că Tendă Beli SP3 va avea dificultăți în a se potrivi într-un prelungitor aglomerat. Scenariul ideal de utilizare ar fi acela în care priza inteligentă este folosită lângă o noptieră în care conectezi o lampă sau un dispozitiv de iluminat, ori într-o zonă mai izolată a locuinței la care vrei să ai acces mereu. Construcția acesteia este simplă, astfel ai priza care, ei bine, se bagă-n priză, cu un LED de stare și un buton On / Off pe zona de sus a acesteia.

Tenda Beli Smart WiFi Plug

Ce știe să facă o priză inteligentă?

Chiar mi-am bătut capul în legătură cu posibilitățile pe care ți le-ar putea oferi o priză inteligentă. Într-un final am reușit să mă prind cum merge și la ce aș putea să o folosesc, astfel după instalarea aplicației Tenda Beli (disponibilă pe iOS și Android) am preluat controlul complet asupra prizei Tenda Beli SP3 și am început să mă joc cu ea.

Tenda Beli Smart WiFi PlugNu știu cum sunteți voi, dar eu adesea uit să închid banda de LED-uri de pe birou când plec de acasă și văd abia târziu, când mă întorc, că la geamul meu pare a fi discotecă. Al naibii talent ce am, că-mi amintesc mereu în lift, deci un simplu buton este tot ce-mi trebuie ca să opresc lumina. Uite aici, Tenda Beli SP3 chiar m-a ajutat. Faptul că mă pot conecta la internet repede și să dau două butoane că să închid lumina este super, iar faptul că o pot programa după bunul plac m-a ajutat să-mi pun un fel de alarmă de noapte bună. Cum murea banda de LED-uri, cum știam că e ora 01:00 și ar trebui să dorm. Alături de treabă asta, Tenda Beli SP3 îți permite să programezi anumite intervale la care să oprească alimentarea, astfel economisește energie electrică. Și poate că nu este o diferență mare pe factură, dar 10 lei sunt 10 lei.

Altă caracteristică pe care eu nu am folosit-o întrucât nu mă împac cu asistenții vocali care tot apar peste tot în jurul meu este fix funcția de control prin intermediul vocii. Priza Tenda Beli SP3 se poate lega la Alexa și Google pentru a fi integrată într-un setup de casă inteligentă. Asta îți oferă un plus de control peste aparatura din casă, iar dacă uiți să programezi banda aia de LED-uri și nu se închide nici la ora 04:00, poți să o rogi pe Alexa să îi tăie alimentarea. Iar dacă ești mai precaut din fire și îți place să ai control asupra casei tale chiar și când ești plecat, Tenda Beli SP3 are și o funcție „Away Mode” care aprinde din când în când luminile conectate la aceasta pentru a da senzația oricui ar putea să îți urmărească locuința, că aceasta este populată; iar tu stai bine-mersi și te îndopi cu mâncare caldă gătită de părinți după o lună la București 😀

Tenda Beli Smart WiFi Plug

Tenda Beli SP3 – Concluzie

Având această meserie și făcând ceea ce fac, pot să mă declar pasionat de IT. Nu-s guru tech sau cum se mai auto-proclamă alții, deci pentru noob-ul din mine o priză inteligentă nu a fost nici mare prilej de bucurie, nici mare inovație. Da, trebuie să recunosc că Tenda Beli SP3 face niște lucruri în plus, chestii din zona „quality of life” care te scutesc de câteva secunde de acțiune. Dar la finalul zilei mă gândesc că nu e chiar greu să te duci să stingi becul lăsat aprins în bucătărie înainte de a te retrage la somn. La un preț de nici 100 de lei, o astfel de priză poate fi o jucărie interesantă. Posibilitățile sunt acolo, integrarea software nu este rea și într-o locuință inteligentă, nu e rău să incluzi și priza în setup. Mai ales dacă legi Tenda Beli SP3 cu Alexa sau asistentul Google.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button