Telefoane

Review FitBit Flex – Antrenorul tau personal sau un alt accesoriu inutil?

FitBit Flex face parte din categoria wearables si este un produs orientat catre zona de fitness. Iti numara pasii, iti poate spune estimativ cate calorii ai ars si distanta parcursa de tine atunci cand ai purtat dispozitivul.

Aceasta bratara este conceputa si pentru a dormi cu ea la mana, fiind capabila sa iti spuna cate ore ai dormit si de cate ori te-ai trezit in timpul noptii. Iti setezi un tel inainte de a pleca la drum si restul face bratara. Pe masura ce avansezi in procesul de a-ti atinge telul, bratara aprinde cate un led pentru fiecare procent de 20% realizat din progres. Pentru a-ti arata cat la suta ai reusit sa faci pana in momentul respectiv, dispozitivul are nevoie de doua lovituri usoare aplicate pe partea superioara.

Avand in vedere ca device-ul se bazeaza doar pe tap-uri, aceasta nu este singura comanda. Poate fi pus pe modul de somn, inainte de culcare, lovind-ul usor si rapid timp de o secunda, acesta afisand 2 leduri alternante. Urmatoarea comanda logica este sa il putem scoate din modul de somn, procedand la fel ca la pasul anterior. Acesta va aprinde toate 5 ledurile de 3 ori si va vibra, pentru a te anunta ca a iesit de pe modul de somn. Si daca tot am ajuns la vibratie, merita mentionat faptul ca acestuia ii poate fi desemnata o alarma, iar acesta va vibra la ora stabilita de utilizator. Creatorii spun ca a fost gandit special pentru a nu deranja partenerul care poate nu doreste sa fie trezit.

Din punct de vedere al discretiei, acest dispozitiv exeleaza, LED-urile fiind subtile iar vibratia face doar ce trebuie, nu si zgomot. Este rezistent la apa, iar un avantaj este faptul ca cei orientati spre moda isi pot achizitiona bratari separate, dispozitivul putand fi mutat dintr-o bratara in alta cu foarte mare usurinta. Autonomia bateriei este de aproximativ 5 zile, iar nivelul acesteia poate fi verificat in aplicatia de pe telefon cu care se sincronizeaza. Aplicatie ce noi am avut-o preinstalata pe al nostru HTC One M8. Aplicatia este simpla fi usor de inteles si poate mentine conexiunea prin bluetooth permanent la dispozitiv pentru a colecta datele in timp real. Din aplicatie se poate seta profilul utilizatorului precum greutate, plan gastronomic, apa consumata, pentru a putea procura date cat mai precise. Tot de aici se pot seta alarmele si chiar va puteti conecta cu prietenii prin reteaua de socializare a celor de la FitBit. Se poate conecta si la PC sau Mac printr-un dongle wireless.

Este comoda si pentru unii destul de eleganta pentru a fi purtata zi de zi, chiar si la birou, nu numai la plimbari in parc sau la sesiuni de alergat. Evident, sunt aplicatii care pot face o parte din functiile pe care bratara le indeplineste, precum estimarea caloriilor consumate sau pasii parcursi, insa acelea consuma foarte multa baterie din cauza ca folosesc GPS-ul in permanenta. Dispozitivul este in jur de 100 de dolari, iar bratarile suplimentare cate 50 de dolari bucata. Raspunsul la intrebarea din titlu ramane exclusiv la latitudinea ta, in masura in care gasesti functiile pe care le-am enumerat utile pentru tine.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close