ReviewsPCRSS PaginaDeMediaTECH

Review ASUS VivoBook S14 S433F – Elegant, usor si versatil

Seria VivoBook de la ASUS este dedicata celor care calatoresc toata ziua si au nevoie sa fie mereu conectati. Cei pentru care greutatea laptop-ului conteaza enorm si vor putere de procesare mare intr-un sasiu cat mai usor. Astazi vorbim despre ASUS VivoBook S14 S433F: un notebook care indeplineste toate cerintele de mai sus.

Modelul pe care il am la review (S433F) este cel mai dotat din serie. Tot in aceasta serie mai gasim modele ale caror configuratii variaza de la Core i5 la Core i7. In plus, mai sunt ceva diferente pe partea de stocare si memorie RAM.

Specificatiile lui ASUS VivoBook S14 S433F

Dupa cum spuneam si mai sus, ASUS VivoBook S14 S433F este cel mai puternic model din serie. Vorbim despre un procesor Intel Core i7-10510U, alaturi de o placa video dedicata NVIDIA GeForce MX250 de 2GB. Pe partea de memorie RAM avem 16GB la frecventa de 2666MHz si stocarea este asigurata de un SSD Samsung PM981 M.2 cu suport NVMe si o capacitate de 1TB. Pe scurt, o configuratie puternica care se preteaza bine pentru tot felul de utilizatori; fie ca faci munca de birou si lucrezi cu zeci de documente, rapoarte si fisiere Office, ori esti un programator tot timpul in miscare.

Pe partea de afisaj avem la dispozitie un ecran cu diagonala de 14″. Panoul acestuia este unul IPS si ofera culori vii si precise. Toate acestea vin la o rezolutie 1920×1080 cu rata de refresh de 60Hz. Un ecran decent pentru un model de acest fel, mai ales daca tinem cont de DPI-ul enorm.

Review ASUS VivoBook S14 S433F

Am folosit ASUS VivoBook S14 S433F pret de cateva zile ca si platforma de lucru. Cu peste 15 tab-uri deschise in Google Chrome, cu un Spotify in background si Photoshop pornit pentru cateva poze. Am tinut laptop-ul asa pentru vreo doua zile, pana am primit o notificare ca ar fi o idee buna sa-i mai dau si ceva curent. Sa zicem ca am tras pe el cam 4 ore pe zi, ori doua zile, ajungem la 8-9 ore. Asta cu luminozitatea fie la maxim ziua, ori mai jos spre seara. Mai pui tastatura iluminata, mai pui si muzica din fundal si ajungem la o concluzie simpla: asta e laptop care sa te tina toata ziua daca nu-l forjezi 24/7 cu editari foto-video sau mai stiu eu ce.

Constructie si conectivitate

ASUS VivoBook S14 S433F este un notebook a carui constructie m-a lasat putin nedumerit la prima atingere. Ca producator vrei un laptop usor si cat mai portabil, dar in acelasi timp alegi sa-l faci din aluminiu. Da, aspectul si senzatia la atingere sunt altceva, insa cred ca daca fundul era din plastic, ar fi redus din greutate si ar fi fost cel putin la fel de calitativ. Ok, sunt si eu carcotas acum ca ma plang de faptul ca un laptop este metalic, astfel majoritatea utilizatorilor vor aprecia ceea ce a facut ASUS aici.

Pe partea de ecran avem parte inca o data de un model Frameless NanoEdge care acopera 85% din suprafata frontala a laptop-ului. Pe scurt, margini foarte subtiri si doar cate mica buza sus si jos. In partea de jos avem logo-ul ASUS VivoBook, iar sus regasim camera web HD integrata.

Review ASUS VivoBook S14 S433F

Vreau sa vorbesc putin despre modul foarte inteligent in care ASUS a integrat o tastatura TKL pe acest format. Si inca buna, intrucat toate articolele scrise de pe ASUS VivoBook S14 S433F au fost o placere. Touchpad-ul este si el decent, iar modelul de fata are si NumberPad, insa pentru mine nu a reprezentat un avantaj; oricum si pe PC folosesc o tastatura TKL fara NumPad. Pe partea de tastatura si touchpad deci, din partea mea are o bila alba.

Ajungem acum la conectivitate. Aici gasim cam tot ce ne trebuie, ba chiar si cateva chestioare in plus. Pe partea stanga avem cam asa: alimentare, HDMI, USB 3.2 Gen1, USB-C 3.2 Gen1 si un jack combo pentru casti si microfon. Pe partea dreapta, gasim doua USB-uri 2.0 si un cititor de carduri microSD. Cum spuneam, cam tot ce ne trebuie.

Daca pe partea de conectivitate offline stam bine, pe partea de conectivitate online situatia este ceva mai delicata. ASUS a ales sa elimine port-ul RJ45 pentru internet prin cablu, singura metoda de conexiune la internet fiind prin intermediul Wi-Fi 6. Alaturi de acesta avem si un modul Bluetooth 5.0.

Cum a fost sa lucrez pe el si ce poate face acest laptop in utilizare zilnica?

ASUS VivoBook S14 S433F se preteaza pentru munca zilnica si nu are probleme care ar putea sa te impiedice sa iti desfasori activitatea. Poti sa-l conectezi la un monitor, ai USB-uri destule pentru orice fel de accesorii si periferice ai putea conecta si bateria tine mult. Per total, experienta este placuta. Daca vrei un laptop portabil si puternic, ai ce iti trebuie aici.

Unii dintre voi deja ma stiti. Cand nu sunt ocupat cu scrisul de articole, stau si ma joc. Am incercat cate ceva pe laptop-ul asta chiar daca nu este facut pentru asta. Ei bine, in cateva jocuri mai mici precum DiRT 3 si Superhot Mind Control Delete s-a descurcat respectabil, rulandu-le fara probleme la FullHD cu 60FPS. Temperaturile nu au fost nici de departe ingrijoratoare, cel putin in cazul meu fiind sub 90 de grade. Bine, asta in conditiile in care laptop-ul nu zicea nici „pas”. Inca o victorie daca ma intrebati pe mine.

Ok, sa vorbim totusi si de unele chestii care ar putea sa ii deranjeze pe utilizatori. In primul rand, nu inteleg cine si de ce a pus inca o tasta langa sageata dreapta, dar FN-ul ala de-l vedeti pe tastatura este al naibii de enervant acolo.

Mi-a placut ca ASUS a inclus cateva scurtaturi foarte utile pe tastele de functii. Spre exemplu, F11 deschide noua unealta de captura a ecranului din Windows si poti face un screenshot in cateva secunde. Langa el, pe F12 se regaseste o scurtatura catre MyAsus care iti ofera control asupra laptop-ului prin intermediul unei interfete foarte facile.

Concluzie

Per total pot spune ca ASUS VivoBook S14 S433F mi-a intrecut putin asteptarile. Cand te gandesti la un laptop portabil, usor si subtire, crezi ca ar fi anumite limitari sau producatorul ia cateva scuraturi. Nu cred ca este cazul aici, insa intreaga discutie se rezuma la pret. Momentan nu l-am gasit listat la niciun retailer din Romania, insa pe Amazon pretul incepe de la 699$ pentru modelul dotat cu i5, 8GB de RAM si 512GB de stocare. Ma astept ca modelul testat de mine sa se invarta pe la 1000 de coco. Nu cred insa ca ar fi o problema atat de mare; mai ales daca ne uitam la specificatiile oferite.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button