GamingRSS PaginaDeMedia

Al doilea demo Resident Evil Village a fost disponibil doar pentru opt ore, așa că iată ce ai ratat dacă nu l-ai jucat pe console

Am mai vorbit noi pe aici despre cum Resident Evil Village ridică mari așteptări și despre cum Capcom are momentele sale de glorie în care reușește să facă o serie de jocuri survival horror care să își merite numele și clasificarea. Până la lansarea sa oficială de pe 7 mai, posesorii de PS4 și PS5 au avut ocazia să treacă prin două demo-uri care oferă o privire de ansamblu asupra lumii jocului (fac o petiție pentru ca Village să fie redenumit „Resident Evil Wallachia”). Primul fuse și se duse, iar cel de-al doilea… Cam la fel, în sensul că, zilele trecute, demo-urile au fost puse la dispoziția jucătorilor pentru doar opt ore, iar fiecare demo avea un game time de doar 30 de minute. Așa că, dacă n-ai fost pe fază, mai rabdă puțin până în mai.

Din fericire, unii au apucat să se joace, oferindu-ne șansa de a urmări pe YouTube un gameplay de 22 de minute din demo-ul Resident Evil Village. Da, cu toții ne bucurăm de faptul că vei putea mânca mici, sarmale și mămăligă în RE Village, dar cred că este mai important să ne concentrăm pe acțiune, nu-i așa? După evenimentele din RE7, Ethan Winters și nevastă-sa, adică Mia, își duc traiul într-un sătuc de la poalele Castelului Dimitrescu. Toate bune și frumoase până când Chris Redfield dă buzna peste ei, fără mandat, și le ia cu japca fiica, iar Ethan trebuie să treacă de inamici care mai de care mai grotești, să rezolve puzzle-uri și să scape cu viață din… Ghearele lui Lady Dumitrescu și ale fiicelor sale.

Ce-i drept, Resident Evil Village arată de parcă păgânii ar fi împerecheat Resident Evil 4 cu Outlast, și asta e de bine, în special dacă ne referim la level design și la atmosferă. Iar personajele chiar au zvâcul acela al NPC-ului bine scris care nu îți jignește inteligența, ci te face să spui cu voce tare: „ok, tipul ăsta e creepy, dar are personalitate”.

Resident Evil Village – Cine ar câștiga dacă s-ar lupta dacii cu șamanii?

Capcom pare că și-a luat o libertate extinsă de a da viață lumii din Resident Evil Village, plasând acțiunea jocului pe plaiurile mioritice autohtone. Nu trebuie să analizezi în detaliu demo-ul ca să îți dai seama că Ethan o ia la pas pe drumurile patriei și este înconjurat de simbolistica și esteticile specifice folclorului românesc. Bine, este puțin exagerat, dar cred că asta este și frumusețea ficțiunii.

Să fiu sincer, nu am fost un fan înfocat al acestei serii, dar lucrurile s-au schimbat nițel. De la traumele pe care mi le-a oferit RE4 a trecut multă vreme, dar trebuie să admit că RE7 a fost cel care mi-a stârnit cu adevărat interesul pentru această lume. Pur și simplu este mai deosebit, iar dezvoltatorii au reușit să creioneze acel setting foarte „Louisiana Horror Movie” într-un fel în care mi-a plăcut, deci mi se pare de bun simț să continui povestea cu Resident Evil Village și să văd dacă va fi cel puțin la fel de intensă cum mi s-a părut cea din RE 7. Și da, încă susțin faptul că denumirea originală – Biohazard – sună mult mai bine decât Reședința MaleficăResident Evil VIllage

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button