GamingFilmeRSS PaginaDeMedia

Regizorul unui film horror acuză Capcom de plagiat în ceea ce privește monștrii din Resident Evil Village

Resident Evil Village a adus o perspectivă nouă și antrenantă, care a prins foarte bine la public, dovada fiind laudele criticilor și vânzările masive. Dar lucrurile parcă erau prea frumoase, așa că mai iese la iveală câte o controversă, două. Mai nou, jocul celor de la Capcom este acuzat de plagiat, pe motiv că design-ul creaturilor este extrem de asemănător cu cel al monștrilor dintr-un film de groază din 2013.

Filmul în cauză se numește Frankenstein’s Army și este regizat de Richard Raaphorst. Acțiunea se petrece spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în vreme ce trupele sovietice invadează Germania. Odată ajunși, sovieticii dau nas în nas cu un soi de soldați zombie pe jumătate alcătuiți din părți mecanice, opera macabră a unui savant nebun, descendent al lui Victor Frankenstein.

O producție mai degrabă tongue-in-cheek și ușor clișeică, specifică filmelor horror, dar creaturile au design-uri ceva mai deosebite, de care regizorul este mândru. Și de aceea, Raaphorst nu a fost prea încântat atunci când a aflat că monștrii din Resident Evil Village sunt parcă prea inspirate de creațiile sale. Regizorul a postat pe profilul său de LinkedIn o serie de imagini side-by-side, care arată similaritățile monștrilor prezenți în cele două producții. Alături de aceste imagini, acesta a făcut și un comentariu:

În 2013 am regizat filmul Frankenstein’s Army. Este un film de groază dubios, plin cu monștri imaginați de mine însumi, iar câteva din aceste design-uri au fost folosite în Resident Evil fără autorizație sau fără credit către creator. Richard Raaphorst

După aceea, pe Twitter, utilizatorul CloneKorp a creat un thread cu și mai multe asemănări dintre monștrii din Frankenstein’s Army și Resident Evil Village. La aceste postări, regizorul a oferit și un comentariu: „E mai rău decât credeam. La început am fost furios, apoi mândru. Acum, că văd asta, mă simt trist.” În interviurile acordare Raaphorst spune că nu știe dacă cei de la Capcom au făcut intenționat această mișcare, dar asemănarea este mai mult decât o simplă coincidență.

Dacă cei de la Capcom m-ar fi contactat înainte, pentru a mă informa, m-aș fi simțit foarte flatat. Nu am de gând să depun plângere, dar mi-aș fi dorit ca măcar să fiu menționat. Richard Raaphorst

 Mai jos puteți admira thread-ul care prezintă asemănările dintre Resident Evil Village și Frankenstein’s Army, deci SPOILERE pentru cei care ar dori totuși să urmărească filmul:

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button