TelefoaneTech&IT

Redmi Note 12 Discovery Edition se încarcă de la 0% la 100% în doar 9 minute

Cursa nebună a producătorilor de telefoane când vine vorba de încărcarea bateriilor dispozitivelor lor în cel mai scurt timp posibil a ajuns la un alt nivel. Xiaomi a anunțat recent noua serie Redmi Note 12, iar unul dintre modele suportă încărcare rapidă la un maxim de… 210W. Asta înseamnă că bateria de 4.300 mAh a acestui telefon se încarcă de la 0% la 100% în doar nouă minute!

Fără îndoială, această încărcare extrem de rapidă setează un nou record în domeniu. În trecut, Xiaomi înșiși reușeau performanța să încarce o baterie similară în 15 minute, cu ceea ce ei numeau HyperCharge 120W. Și Oppo au reușit același timp de încărcare cu ajutorul sistemului lor SuperVOOC 150W, dar ambele pălesc în comparație cu cei 210W pe care Xiaomi îi bagă în Redmi Note 12 Discovery Edition. Poate nu pare o diferență mare, vorbim totuși de 6 minute, dar ia în considerare că asta înseamnă o reducere a timpului de încărcare de 40%.

Pe lângă această încărcare ultra rapidă, Redmi Note 12 Discovery Edition, pe numele lui complet, mai vine și cu noul procesor de mijloc de la Mediatek, mai exact modelul Dimensity 1080. Ecranul este un superb AMOLED de 6,67 inch, cu o rezoluție de 2400×1080 tactat la 120Hz. Cât despre camere, aici avem de-a face cu un senzor de 200MP (un alt record în domeniu) marca Samsung pe camera principală, completat de un obiectiv ultrawide de 8MP și o lentilă de macro de 2MP. Mai mult, telefonul vine cu 8GB de memorie RAM și 256GB de stocare pentru prețul de aproximativ 330 de dolari în China.

Deși producătorii de telefoane se întrec de ani buni în tot felul de astfel de curse, cum ar fi și goana după megapixeli, ajunsă acum la 200MP, mereu este interesant să privim cum aceste companii fac dispozitive din ce în ce mai avansate, din dorința de a putea spune că au cifre mai mari față de competiție. Toate, în beneficiul nostru, bineînțeles. În acest moment, noua serie de telefoane Redmi Note 12 nu este disponibilă și în Europa, dar producătorul Xiaomi este așteptat să lanseze dispozitivele pe piețele internaționale curând.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button