ȘtiriTech&IT

Reddit și OpenAI încheie un parteneriat care probabil va irita utilizatorii

Acțiunile Reddit au crescut vineri cu 14% după anunțul acordului

Reddit și OpenAI au anunțat un parteneriat prin care OpenAI câștigă acces la conținutul de pe Reddit, îmbunătățind astfel ChatGPT și alte produse, în timp ce Reddit va folosi tehnologia AI de la OpenAI pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi.

Parteneriatul dintre Reddit și OpenAI, pe scurt

1.OpenAI va aduce conținutul Reddit în ChatGPT și în alte produse noi. Pentru a realiza acest lucru, OpenAI va accesa API-ul de date al Reddit, care furnizează conținut structurat și unic în timp real.

2. Parteneriatul va permite Reddit să aducă funcții noi, alimentate de AI, pentru utilizatori și moderatori. AI-ul de la OpenAI va ajuta și la înțelegerea și evidențierea conținutului de pe Reddit, în special pe subiectele recente, oferind utilizatorilor acces mai rapid și mai precis la informațiile de care au nevoie.

3. OpenAI va deveni, de asemenea, un partener de publicitate pentru Reddit.

Politica de confidențialitate și termenii API

Reddit susține că intimitatea este un drept, iar în conformitate cu această idee a publicat recent Politica de Conținut Public pentru a ajuta comunitățile, dezvoltatorii și cercetătorii să înțeleagă mai bine modul în care platforma înțelege accesul la conținutul public și protecțiile care ar trebui să existe pentru utilizatori.

Parteneriatul este consistent cu alte acorduri de conținut și nu modifică Termenii API de Date sau Termenii pentru Dezvoltatori ai Reddit, care stipulează că conținutul accesat prin API-ul de date al Reddit nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără aprobarea Reddit. Accesul API rămâne gratuit pentru utilizarea necomercială sub pragul publicat.

Parteneriatul analizat din punctul de vedere al unui utilizator

Deci, Reddit nu vinde datele din platformă, le dă OpenAI ca să-și antreneze chatboții, iar în schimb integrează inteligență artificială de la OpenAI în platforma lor. Pare o afacere gen ”date vs tehnologie”.

Conținutul și conversațiile de pe Reddit aparțin utilizatorilor care le-au creat, dar conform termenilor de utilizare ai Reddit, compania deține licența de a utiliza și distribui acest conținut. Utilizatorii acordă Reddit o licență neexclusivă, sublicențiabilă și globală pentru a utiliza, copia, modifica, distribui și a crea opere derivate din conținutul pe care îl postează.

Parteneriatul pe publicitate ar putea însemna că OpenAi va colabora cu Reddit pentru a îmbunătăți și optimiza anunțurile publicitare de pe platformă. Și că Reddit ar putea să direcționeze mai eficient publicitatea către utilizatori, folosind tehnologiile avansate de inteligență artificială ale OpenAi.

Chiar dacă anunțul ar putea părea o veste proastă pentru utilizatori, pentru Reddit lucrurile merg grozav. Acțiunile Reddit (RDDT.N) au crescut vineri cu 14%, în urma încheierii parteneriatului cu firma de inteligență artificială OpenAI, scrie Reuters.

 

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button