PC

Rectificare de preț pentru Radeon Vega Frontier Edition

Seria de plăci video Radeon Vega Frontier Edition a fost lansată, țintind segmentul profesionist, dar la un preț neașteptat.

Acum câteva săptămâni menționam într-o știre că prețul plăcilor va fi între 1200 și 1700 de dolari, pentru variantele cu răcire pe aer și pe lichid. Această informație venea de la un magazin on-line, SaberPC, care părea să fi publicat prețul pentru cele două plăci înainte de termen, dar era incorectă.

AMD a dezvăluit acum prețul corect pentru aceste plăci, până și magazinul cu pricina rectificând listarea sa. Prețul pentru varianta răcită cu aer a lui Radeon Vega Frontier Edition este de 1000 de dolari, iar cea care are răcire cu lichid ajunge până la 1500 de dolari.

Efectiv, AMD a cam înlocuit Radeon Pro Duo cu acest nou model, acea placă fiind vândută tot la 1000 de dolari și oferind performanță mai slabă, cu mai puțină memorie, însă cu un consum de energie care pare a fi mai eficient. Radeon Pro Duo, în varianta Polaris, a fost lansat doar luna trecută.

Această scădere de preț, față de ce ne așteptam inițial, ne dă speranță pentru varianta RX Vega dedicată publicului larg, ce ar putea oferi concurență, cel puțin în ceea ce privește bugetul, pentru GTX 1080 Ti și semenii săi.

[AnandTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button