PC

Cât de puternic este și cât costă Radeon Vega Frontier Edition?

Două întrebări foarte bune pentru cei care vor un soi de barometru inexact pentru prețul și performanța pe care le-ar putea avea varianta dedicată publicului larg.

Prețul pentru varianta dedicată segmentului de compute a tehnologiei Vega a fost dezvăluit de două magazine, ce au listat atât varianta răcită cu lichid, cât și cea cu răcire normală a plăcii video. Ca urmare, știm acum că Radeon Vega Frontier, un model menit pentru aplicații enterprise și muncă profesionistă, are un preț de bază de 1200 de dolari. Iar varianta cu răcire lichidă ajunge până la 1800 de dolari.

Înainte de a sări cu furcile topoarele și comentariile despre salariul minim din România, vreau să subliniez din nou că aceasta nu este o placă video pentru jocuri. Nu este o placă video pentru muritorul de rând. Este o placă video pentru cineva care a cheltuit deja vreo 4000 de dolari pe o stație de lucru ce încă nu are o placă video.

Acum că am trecut asta în revistă, hai să comparăm puțin statisticile cu altceva ce costă 1200 de dolari, un Titan Xp. Tabelul de mai jos a fost efectuat de Exxact Corp, distribuitor de plăci video dedicat segmentului profesionist, și  ar trebui să fie destul de ușor de înțeles, dar voi scoate în evidență măcar partea esențială. Pentru același preț, Radeon Vega Frontier oferă 16GB de HBM2, în loc de 12GB GDDR5X.

Nu știu cum exact va fi diferită varianta RX Vega, cea făcută pentru jocuri, față de Frontier Edition. Cert este că probabil nu va costa 1200 de dolari. În schimb, am putea vedea un preț mai apropiat de cel al lui 1080 Ti… cel puțin pentru o săptămână, până când toți minerii le cumpără și pe astea, fiindcă vorbim iarăși de o placă video ce ar merge foarte bine pentru bitcoin.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button