Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Apple pregateste un MacBook Pro care ne va lasa cu gura cascata

Cu cat de apropiem mai mult de WWDC20, curiozitatea legata de noile produse Apple creste. Ne putem astepta la actualizari importante pentru sistemele de operare si produse software. Cea mai importanta schimbare va fi introducerea suportului pentru procesoare ARM in MacOS. Se vorbeste de mult despre un MacBook cu procesor ARM si se pare ca ne apropiem cu pasi destul de grabiti de acel moment.

Primul Mac cu procesor ARM ar putea fi chiar un MacBook Pro. Acesta ar folosi un procesor din line-up-ul Apple Axx, asemanator cu cele din iPhone. Totul este acum o chestiune de timp, deoarece inainte de implementarea hardware, comunitatea de dezvoltatori va trebui sa se obisnuiasca cu noua arhitectura.

Apple Inc. se pregateste sa anunte schimbarea procesoarelor din computerele Mac, inlocuind chip-urile de la Intel Corp. Asta se va intampla chiar in decursul acestei luni in cadrul conferintei anuale petru dezvoltatori gazduita de companie.

WWDC se va desfasura pe 22 Iunie. Dezvaluirea noii initiative care poarta numele de cod Kalamata, le va oferi dezvoltatorilor destul timp sa se adapteze inainte de lansarea noilor Mac-uri din 2021. Din moment ce tranzitia hardware este la cateva luni distanta, am putea vedea insa modificari legate de anuntul oficial.

Mark Gurman, Bloomberg

Ce va insemna trecerea la procesoare ARM pentru Apple?

In primul rand, aceasta schimbare va oferi companiei mai mult control asupra propriului ecosistem. Intel nu este doar un furnizor de componente, ci si o parte critica din succesul Apple. Daca pe parcurs cele doua companii ar avea un litigiu, situatia nu ar fi roz pentru producatorul american de dispozitive. Desigur, asta nu se mai poate intampla odata ce Apple incepe sa-si produca propriile procesoare.

In al doilea rand, Apple va avea un avantaj si in comparatiile pe care cu totii iubim sa le facem. Doar ca un Mac este foarte diferit de un PC/laptop cu Windows 10. Avand aceeasi platforma hardware duce la comparatii care pune compania intr-o lumina proasta. Avand propria arhitectura hardware integrata cu software-ul, Apple elimina si aceasta „problema”.

Intel Header Image

Cea mai importanta schimbare va fi insa alta; trecerea pe procesoare dezvoltate in-house le va permite celor de la Apple sa controleze lansarile mai bine. Noile modele de Mac au fost dependente mereu si de momentul in care Intel hotara sa lanseze cate ceva. Aceasta discrepanta ar putea fi eliminata foarte simplu acum, iar Apple va avea control complet asupra produselor sale. Atat din perspectiva lansarilor, cat si a integrarii hardware/software.

Din punctul meu de vedere este o schimbare buna. Apple a dovedit ca poate dezvolta procesoare puternice, iar pe de alta parte asta va mai calma apele in piata. Lumea are tendinta de a compara produsele Apple cu orice, lucru care nu prea este corect. De ce nu? Pentru ca Apple foloseste propriul ecosistem software care s-a dezvoltat odata cu compania. De aici apar si discutiile; MacOS nu e mai bun decat Windows 10. Dar Windows 10 nu are ceva ce MacOS are. Mi se par discutii fara rost, iar un utilizator va cumpara ce crede ca i se potriveste mai bine.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button