GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Nici în realitatea virtuală nu scapi de reclamele de pe Facebook

Când vezi cât de urâtă poate fi realitatea de zi cu zi, mai că-ți vine să te retragi în realitatea virtuală și să te relaxezi cu un joc, fie el un simulator auto sau un titlu AAA precum Half-Life: Alyx. Dar uite că Facebook ține să îți strice și experiența VR cu introducerea de reclame în jocurile și aplicațiile de Oculus Quest. Iar pentru a motiva această mișcare, compania a declarat că reclamele sunt „o parte cheie care îi asigura că platforma este sustenabilă„. Cu alte cuvinte, gura și ia reclama asta ca să scot eu mai mulți bani.

Facebook va strica experiența din realitatea virtuală pentru mulți gameri

Această decizie vine la un an distanță după ce Facebook îi obliga pe toți utilizatorii de Oculus să folosească un cont pe platforma de socializare pentru logare. Și să fiți siguri de faptul că reclamele despre care vorbim, vor folosi algoritmul rețelei pentru a-ți inunda experiența VR cu lucruri care te interesează.

Reclame Facebook in realitatea virtuala

Datele personalizate se bazează mult și pe activitatea ta pe platforma Oculus. Ține cont de ce aplicații instalezi și cu care reclame ai mai interacționat în trecut. Nu va necesita și alte informații precum caracteristicile tale fizice sau conversații private, dar oricum le va trage și pe alea din profilul de Facebook dacă le-ai postat vreodată. Dezvoltatorii vor fi plătiți pentru a include reclame în jocurile și aplicațiile lor, însă rețeaua de socializare va păstra o parte din venituri. Și ca să fie treaba și mai „plăcută” pentru gameri, reclamele din realitatea virtuală vor evolua în forme noi, potrivite mediului fictiv în care vor fi afișate.

Primele astfel de reclame vor apărea într-un joc numit Blaston, urmând ca mai multe aplicații să le preia. Iar cei de la Facebook sunt atât de încrezători în reclamele lor VR încât îți pun la dispoziție și un meniu drop-down din care vei putea alege să îți salvezi link-ul pentru mai târziu, când termini sesiunea de gaming. Pentru că da Zucc, fix asta vreau să fac când mă joc: să văd reclame la mâncare de pisici și să o adaug pe lista de cumpărături pentru mai târziu. Ce m-aș face fără tine?!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button