MORE

Razie la Google si in Spania

Dupa ce sediul sau din Franta a fost vizitat pe neasteptate de autoritati pe la inceputul anului, acum si divizia din Spania a Google s-a trezit cu o razie la usa.

Motivul pentru care autoritatile spaniole au luat aceasta decizie este cam acelasi pe care l-au avut si francezii. Institutia fiscala centrala a tarii incearca sa investigheze daca Google nu cumva se foloseste de personalul din Spania pentru a genera mai mult profit decat declara.

Compania are probleme de acest gen de ceva timp in Europa, deoarece majoritatea diviziilor sale de pe continent nu sunt companii intregi, ci branse ale Google Irlanda, pe unde, chipurile, s-ar efectua toate trazanctiile. Ca urmare, bransele din restul Europei nu prea sunt responsabile pentru venitul pe care il genereaza Google pe continent si ar trebui sa plateasca taxe doar pe ceea ce compania declara ca a fost generat de acele branse.

Natiunile Europene au insa alte pareri si vor ca Google sa plateasca ceva taxe suplimentare, chiar retroactiv, fiind vorba de cateva sute de milioaen de dolari. Pe langa Spania si Franta, atat Marea Britania cat si Italia vor sa ia compania la bani marunti. In viziunea sa, insa, Google nu prea face nimic rau. Declaratia oficiala a companiei fiind:

Respectam legislatia in vigoare referitoare la taxe din Spania si din fiecare alta tara in care operam. Cooperam din plin cu autoritatile din Madrid pentru a le raspunde la intrebari, ca de fiecare data.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button