MORE

Razie la Google. Autoritatile franceze au descins asupra sediului din Paris.

Disputa dintre Google si Franta merge in directii noi si interesante. Pe partea legislativa, Google incearca in acest moment sa combata modul in care Franta vrea sa implementeze dreptul de a fi uitat. Iar pe partea financiara, Franta incearca sa faca Google sa plateasca taxe pe care l-ar datora daca ar avea un sediu deplin pe teritoriul tarii.

Autoritatile au facut o razie ieri dimineata, la ora 5, la sediul din Paris al companiei, cautand dovezi ca marita corporatie nu are pe teritoriul sarii doar o simpla filiala fara prea mare raspundere financiara. Ce exact inseamna asta?

In acest moment, Goolge exista in Europa prin intermediul a Google Irlanda, cu sediul in Dublin, unde plateste taxe foarte putine. Fiecare alt sediu al companiei este o filiala a Google Irlanda, si ca urmare nu se ocupa cu tranzactii financiare impozitabile asa ca nu trebuie sa plateasca taxe pentru acele tranzactii in celelalte tari. Cel putin astfel argumenteaza Google faptul ca plateste foarte putine taxe in Franta.

Autoritatile franceze nu vad situatia in acelasi fel, asa ca spera sa gaseasca dovezi ale unor tranzactii impozitabile. Daca le vor gasi, atunci Google ar avea de platit taxe si penalitati care depasesc 1 miliard de euro.

Pe de o parte, sa obligi o companie sa isi plateasca taxele este mereu un lucru bun. Pe de alta, pare genul de actiune care poate fi folosita pentru a forta Google sa accepte dreptul de a fi uitat in starea sa actuala, lucru ce va fi groaznic pentru intreaga planeta. Nu de alta, dar nu vrei sa decida China ce poti gasi pe Google despre anumite evenimente in care a fost implicata China.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button